Wc-eend-hoogleraren!

Wc-eend-hoogleraren willen meer groene gekte en klimaathysterie!

Negentig hoogleraren roepen het kabinet op om 200 miljard euro te investeren in de groene economie om het klimaat te redden.
Dit meldt Trouw dat een open brief van de dames en heren afdrukt.

De vijf kolencentrales moeten dicht, er moet een minister voor Energie en Klimaat komen, net als meer windmolenparken en een kilometerheffing, kinderen moeten op school meer (nog meer?) worden geïndoctrineerd over duurzaamheid, enzovoorts.

Er kan in inhoudelijke zin van alles worden gezegd over de twaalf maatregelen die de negentig voorstellen, maar laten we voor de verandering eens kijken om welke hoogleraren het gaat. Er is immers maar één reden waarom de hoogleraren vermelden dat ze hoogleraar zijn. Dat is omdat u dan onder de indruk bent en denkt dat deze mensen veel van het klimaatprobleem afweten, dat deze mensen extra deskundig zijn en hun mening daarom zwaarder zou moeten wegen.

Slechts enkelen van wie we de mening serieus kunnen nemen
We tellen een stuk of tien hoogleraren op vakgebieden zoals politieke wetenschappen, kunst en ethiek. Hun mening over duurzaamheid, klimaat en energie is even (en misschien wel iets minder) gezaghebbend als die van de timmerman. Van de resterende dertig zijn er twintig econoom of innovatiedeskundige. Die kunnen doorgaans goed rekenen maar zijn niet deskundig op het gebied van de natuurwetenschappen waar het klimaat- en energieprobleem zich afspeelt.

Bron: Elsevier

Advertenties