Na brute verkrachting Kampen wil burgemeester avondklok voor asielzoekers

Burgemeester Bort Koelewijn komt met het idee om bewoners van het asielzoekerscentrum een avondklok te geven. Het idee komt naar aanleiding van een rechtsrond rondom de wrede verkrachting van een 17-jarig meisje in september vorig jaar.

Tegen de Soedanees Samuel T. is een celstraf van elf jaar geëist. Hij stond woensdag terecht op verdenking van poging tot doodslag, verkrachting, afpersing en diefstal van het 17-jarige meisje in Kampen.

Het slachtoffer was onderweg naar huis toen T. haar ’s nachts van haar fiets schopte, mishandelde en beroofde. Volgens het Openbaar Ministerie is verkrachting, bedreiging en diefstal bewezen. T. kneep haar keel meerdere malen dicht, en duwde haar hoofd onder water. Daarmee is volgens het OM poging tot doodslag bewezen.
Volgens de officier van justitie werd het misdrijf bovendien niet in een opwelling gepleegd. ‘Samuel T. stond op de uitkijk. Hier ging voorbereiding aan vooraf.’ Hij zou haar meermaals hebben verkracht, en geprobeerd hebben haar te verdrinken in een sloot.

Het COA ziet niets in een avondklok. ‘Het azc is geen gevangenis. De bewoners hebben dezelfde rechten en plichten als ieder ander,’ aldus een COA-woordvoerder.

Elsevier

RP: Ik vind dat het COA ook mede aansprakelijk gesteld moet worden worden voor het gelegenheid geven tot verkrachting en doodslag!

Advertenties