Amerikaanse politie jaagt op ‘Facebook-killer’ die meer slachtoffers belooft

De misplaatste tolerantie in de westerse wereld voor Terroristen en Gevaarlijke Gekken moet hoog nodig worden gestopt!

De Amerikaanse staat Ohio houdt zijn adem in. In de stad Cleveland maakt de politie een klopjacht op Steve Stephens, een man die zichzelf filmde terwijl hij een man doodschoot, en zijn daad live op Facebook uitzond.

In de video is te zien hoe een 74-jarige man – volgens autoriteiten een willekeurig slachtoffer – wordt doodgeschoten. De zeer schokkende beelden zouden uren online hebben gestaan.

Willekeurige moord
In de Facebookvideo is te zien hoe Stephens rondrijdt in zijn auto, en op een gegeven moment zegt: ‘Ik heb iemand gevonden die ik ga vermoorden, deze man hier, deze oude man.’ Vervolgens stapt hij uit, loopt hij op de man af, begint tegen hem te praten en vraagt hoe oud hij is. Dan haalt hij zijn pistool uit zijn zak. De oude man houdt zijn handen voor zijn gezicht om zichzelf te beschermen, maar Stephens haalt de trekker over en schiet hem in één keer in zijn hoofd. Daarna is te zien hoe de man bloedend op de grond ligt. Stephens stapt weer in en rijdt weg.

De zoon van de man verklaarde dat zijn vader Stephens niet kende. De dader beweerde later in een tweede video dat hij in totaal vijftien mensen heeft gedood. Volgens de politie is het nog niet duidelijk of dat klopt. Ook beloofde hij dat er meer slachtoffers zullen volgen, iets wat in Ohio en omstreken voor grote onrust zorgt.

Lees hier verder: Elsevier

Advertenties