Eritrese nep-asielzoekers zijn geen vluchtelingen

RP: NEP-ASIELZOEKERS VERWELKOMD DOOR EUROPESE NEP-REGERINGEN!

Asielzoekers uit Eritrea vormen de laatste jaren – na de Syriërs – de één na grootste vluchtelingengroep in Nederland. Maar een deel van hen blijkt in Nederland doodgewoon deel uit te maken van de regeringspartij van Eritrea. Ook bij de – uiteindelijk verboden – Europese conferentie van de jongerenafdeling van de partij van de dictator in Veldhoven waren talrijke Nederlandse Eritreeërs. Met die gekkigheid moet het maar eens afgelopen zijn: in Nederland asiel krijgen omdat je gevlucht bent voor de dictator en je vervolgens in Nederland weer aansluiten bij de dictator.

Kort voor Pasen werd een vierdaagse conferentie van de jeugdbeweging van de Eritrese dictator Isaias Afewerki in Veldhoven na ongeregeldheden verboden. Meer dan honderd betogers tegen de bijeenkomst werden gearresteerd.

Maar waarom subsidieert Nederland het Eritrese bewind dat jaarlijks duizenden asielzoekers genereert? En waarom mogen die asielzoekers blijven, ook als ze zich hier bij de partij van de dictator aansluiten?
In dertig jaar verdubbelde de bevolking van Eritrea tot 6 miljoen maar een vijfde van de bevolking woont in het buitenland. Ten tijde van de afscheidingsoorlog vertrokken de vrienden van de bevrijdingsbeweging. Nu vertrekken de echte en vermeende slachtoffers van de huidige machthebbers – de eerdere bevrijders dus.

Eritreeërs zijn al enkele jaren – na de Syriërs – in grootte de tweede groep asielzoekers die Nederland binnenkomen. Er wonen zodoende al meer dan 20.000 Eritreeërs in Nederland. Nederland gaat in Eritrea door voor een favoriete bestemming, samen met Zweden, Zwitserland en Duitsland. Nederland is vooral favoriet omdat hier snel gezinshereniging – nareizigers – kan worden geregeld.

Dat is de ene kant van het verhaal. Er duiken ook verhalen op dat Eritreeërs hun land niet zozeer als politiek vluchteling verlaten, maar aangetrokken worden door de vrijwel altijd verleende asielstatus in Nederland. Feit is, dat Eritrese asielzoekers hier altijd als vluchteling worden erkend. Hooguit worden ze naar een ander Europees land terugverwezen als ze daar al waren geregistreerd als asielzoeker.

EU geeft Eritrea miljoenen euro’s

De gekkigheid gaat verder. De dictatuur Eritrea krijgt namelijk ook ontwikkelingshulp van Nederland, zij het via de Europese Unie. Die ontwikkelingshulp – 200 miljoen, voor enkele jaren – werd eind 2015 ook nog eens stevig verhoogd en wordt besteed aan duurzame energie en aan – lach niet: good governance. Aan goed bestuur, dus. In een land zonder democratie, zonder onafhankelijke rechters, zonder verkiezingen, zonder grondwet geeft de Europese Unie geld voor good governance.

Lees hier verder:
http://www.elsevier.nl/nederland/blog/2017/04/heulende-eritreeers-moeten-verblijfsvergunning-verliezen-491061/

Advertenties