Angst won het van de leugens.

Wat is het toch dat de mensen in Nederland en ver daarbuiten weer door leugens de verkeerde keuzes maken bij een volksstemming.

Is men na amper twee maanden alweer vergeten wat de VVD met de bonnetjes affaire wilde verdoezelen en zeker niet openbaar wilde maken.
Zijn de jonge nieuwe kiezers dan echt vergeten dat juist hun Jesse en zijn Groen Links troepen het leenstelsel goedkeurden waardoor veel studenten afhaakten of zich dieper in de schulden steken.

Rutte heeft perfect gebruik gemaakt van het kortzichtige en amper heersende inzicht over hoe je van leugens angsten maakt. De Brexit zou ons banen kosten. Wilders zou ons banen kosten, terwijl Rutte en PvdA Co meer dan 350.000 naar zijn mallemoer heeft geholpen.

Je dan als heertje Rutte opzichtig profileren als zijnde de grote banenmotor, terwijl je eerst de rampspoed voor menig werknemer hebt voltrokken, dát is ronduit ziekelijk.
Maar nog zieker is het dat je dan meer dan de helft van Nederland met achterbakse politieke spelletjes de boel manipuleert, als zijnde datgene wat je vertelt ook nog de waarheid zou zijn.

Wat is het toch dat het Nederlandse volk zich zo laat bedonderen.
Wat is het toch dat de politiek geen bindend referendum wenst. Bang om er over een tweetal jaar niet meer te bestaan.

Laten we eens de bres op gaan voor de absolute waarheid, als die al zou bestaan.
Maar niets gebeurt er voor de burger, wel alles voor de politieke elite en hun aanstaande wapengekletter,

Angst won het van de leugen.

Sjef Smeets,
http://www.ziekvandepolitiek.nl

Advertenties