Zal dit Paasfeest onze laatste zijn?

Ik heb hier al in 2013 over geschreven, Ook EJ Bron heeft dit artikel overgenomen. De enorme stroom van reacties (waaronder 10.000 op FB) bewijst dat dit fenomeen onder de burgers sterk speelt.

ANNO 2017!

‘Scholen passen paasfeest aan voor moslimkinderen’
Het christelijke karakter van paasvieringen wordt afgezwakt op sommige protestantse en rooms-katholieke basisscholen in Den Haag. De scholen doen dat om ouders van islamitische leerlingen tegemoet te komen. Dat meldt het AD. Vier vragen en antwoorden over de aanpassing van de paasviering.

Zo is het traditie om tijdens de viering met paasstokken rond te lopen. Een Haagse school heeft besloten de bovenkant van de paasstokken af te breken, wanneer de ouders van islamitische leerlingen liever niet willen dat hun kind met een kruis rondloopt.

Sommige katholieke scholen schrappen christelijke symbolen in de paasviering om islamitische ouders niet tegen de borst te stuiten. Is dat erg? Ja, vindt Malik Azmani, VVD-Tweede Kamerlid, die als moslim-kindje ook gewoon meedeed met de paasviering vroeger. Nee hoor, je moet een christelijk feest niet aan moslims opdringen, zegt Frank Bosman, rooms-katholiek cultuurtheoloog.

‘Dit is nu precies zo’n voorbeeld van cultuurrelativisme dat gevaarlijk is voor het land’
Malik Azmani, VVD-Tweede Kamerlid, gruwelt van dit ‘staaltje cultuurrelativisme’. Hij deed als zoon van een moslim ook ‘gewoon mee’ toen hij op een katholieke school zat.

‘Je moet een christelijk feest niet door islamitische strotjes proppen’
Frank Bosman, rooms-katholiek cultuurtheoloog, vindt dat je islamitische kinderen niet kunt dwingen om aan christelijke rituelen deel te nemen. ,,Maar we moeten ze wel uitleggen waar het paasfeest voor staat.”
Zeggen dat moslims dit gewoon moeten accepteren is veel te simpel.

Eigenlijk heb ik nog steeds 1 mening over al onze westerse tradities!. Wie zich hier wil vestigen moet onze tradities accepteren, zo niet: “DAAR IS DE DEUR!”
C’est ca!

http://www.ad.nl/politiek/moeten-we-pasen-wel-niet-door-islamitische-strotjes-proppen~ae8bcb9a/

https://ejbron.wordpress.com/2013/10/24/christelijke-feestdagen-binnenkort-verboden-in-heel-europa/