Aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund

Bij drie explosies rond de spelersbus van Borussia Dortmund zijn dinsdagavond twee mensen gewond geraakt. Dit weten we over de aanslag.
De explosies vonden dinsdag aan het begin van de avond plaats.

Het was bijna twee uur voordat het kwartfinaleduel tussen Borussia Dortmund en AS Mondaco in het Signal Iduna Stadion in Dortmund plaats zou vinden. Dortmund meldde eerst dat er “een incident” had plaatsgevonden rond de spelersbus
Dortmund-speler Marc Bartra raakte gewond door de explosie.

De explosieven waren verstopt langs de geplande route van de bus.
Ze gingen af op het moment dat het voertuig passeerde, met drie explosies tot gevolg op zo’n tien kilometer van het stadion. De spelers waren net op weg richting het stadion. De bus raakte als gevolg van de explosies op twee plekken beschadigd. Een ruit aan de achterkant sneuvelde. Direct na het incident stuurde de politie een drone de lucht in om “sporen veilig te stellen”.
In de buurt werd een brief gevonden waarin de aanslag wordt opgeëist.
Een tweede brief dook dinsdagavond op via internet.
Nu.nl

De Duitse politie gaat uit van ‘gerichte aanval’ met ‘zware explosieven’ op spelersbus Dortmund

Elsevier: 
Volgens Bild zou het gaan om ‘een bijzondere variant van pijpbommen’. De onderzoekers van de aanslag op de spelersbus in Dortmund kijken naar een ‘islamistische achtergrond’. Aanleiding is de tekst in de brief die na het incident werd gevonden. Daarin wordt verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december en de inzet van Duitse straaljagers in de strijd tegen Islamitische Staat in Syrië. Verder wordt er gerept over Duitse vliegtuigen die meedoen om ‘moslims in het kalifaat te vermoorden’. Sporters en andere prominenten ‘in Duitsland en andere kruisvaarderslanden’ staan per direct op de ‘dodenlijst van IS’, is te lezen in de brief.

De supporters van Monaco in het stadion scandeerden na de explosie ‘Dortmund, Dortmund’, om de thuisclub een hart onder de riem te steken. Uiteindelijk werden alle fans het stadion uit geleid. Borussia Dortmund riep inwoners van de Duitse stad op om extra slaapruimte aan te bieden aan Monaco-fans die in Dortmund willen blijven.

Lees ook: http://nos.nl/artikel/2167870-verdachte-opgepakt-voor-aanslag-dortmund.html

Advertenties