Dakloze landgenoten leven in rioolbuizen!

En het aantal asielzoekers in Nederland, ong. 30.000 per jaar, krijgen gratis opvang en volledig ingerichte woningen!

De Federatie Opvang vraagt in een Brandbrief aan informateur Schippers aandacht voor 70.000 dakloze mannen, vrouwen en kinderen die opvang vragen. Daarnaast zijn er vele duizenden die geen beroep op opvang doen en wonen in hutjes in het bos, in hun auto, slapen onder bruggen en in verlate fabrieksgebouwen of in rioolbuizen. Zij willen geen opvang maar normale woonruimte. Hiervoor komen zij echter niet in aanmerking.

Mensen zonder vaste verblijfplaats krijgen geen uitkering en voor een woning kom je alleen in aanmerking wanneer je een vast inkomen hebt en bovenaan de wachtlijst staat voor een huurwoning. Op deze manier vallen vele duizenden mensen in onze westerse heilstaat, waar het economisch zo goed mee schijnt te gaan, buiten de boot en letterlijk in het water. Daarnaast is huren voor mensen met een uitkering of arbeidsloon onbetaalbaar aan het worden.

Groepjes mensen leven vaak onder uiterst primitieve omstandigheden op plaatsen waar dat officieel niet mag. Denk aan campings, langs snelwegen, onder bruggen, in oude fabrieksgebouwen. Gemeentes gedogen dit vaak. Dit betekent echter ook dat wanneer een gemeenteraad of burgemeester het op zijn heupen krijgt deze mensen moeten verdwijnen. Daarom hou ik mijn hart vast voor de mensen die in Nijkerk zijn aangetroffen langs de snelweg door het AD. Gemeentes schamen zich, en dat is terecht, en zullen meestal nadat het bekend is dat de gemeente daklozen gedoogt hen verbieden langer in hun gemeente te wonen.

De grote groep van daklozen valt grofweg uiteen in twee groepen. Degenen die om opvang en hulp vragen en dan meestal in de nachtopvang terecht komen, als daar plaats is tenminste. Deze tijdelijke opvang geldt dus alleen voor de nacht en kent meestal een maximaal aantal keer per week. Daarnaast is er de groep die niet in de opvang wil. Dit vaak om uiteenlopende redenen. In de opvang worden namelijk ook mensen opgenomen met psychische problemen of omdat zij zich hier niet veilig.

In de brandbrief stelt Federatie Opvang dat het goedkoper is dakloze mensen te laten wonen dan hen zorg of opvang te bieden.

http://delangemars.nl/2017/04/09/dakloze-landgenoten-leven-rioolbuizen/

Advertenties