Lijkenpikkerij van de overheid: Rutte wil geld van overledenen afpakken!

Yep, het kabinet heeft weer eens een nieuwe methode gezocht én gevonden om ons helemaal ongans te belasten. Ditmaal via het inpikken van erfenissen.

Nu de verkiezingen achter ons liggen, zijn de dagen van het kabinet Rutte II geteld. Toch is deze ploeg bewindslieden van plan om te eindigen zoals ze begonnen zijn, en dat is door de burger op allerlei mogelijke manieren te blijven pakken in de portemonnee. Ja: als één zaak het levenswerk is geweest van Rutte en zijn kornuiten, dan was het wel het kapotbelasten van de inwoners van dit prachtige koninkrijk. Het liefst van de wieg tot het graf!

En dat laatste moeten we heel letterlijk gaan nemen, zo blijkt uit nieuwe plannen die Rutte’s PvdA-adjudant Ronald Plasterk heeft afgekondigd vandaag. De minister wil dat de overheid de scepter mag gaan zwaaien over allerlei onbeheerde erfenissen:
“Als het aan demissionair minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) ligt, komt spaargeld van overledenen die geen erfgenamen hebben, in de Rijkskas terecht. Financiële instellingen, zoals verzekeraars en banken, mogen het geld nu nog houden als zich geen nabestaanden of andere erfgenamen melden.

Plasterk wil dat banken en verzekeraars hun slapende tegoeden voortaan altijd aanmelden bij, of overdragen aan het Rijksvastgoedbedrijf. Hij roept financiële instellingen op een voorbeeld te nemen aan de Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN Bank en RegioBank.”

Sorry, maar mensen gaan er geloof ik zelf over aan wie ze hun geld nalaten. Als ze niet hebben besloten dat na te laten aan de overheid, mag je volgens mij niet bepalen dat ze dat eigenlijk wel bedoeld hebben. Nee, dat geld is bestemd voor nabestaanden. En als geen nabestaanden zich melden.. tja, laat het dan maar op de bank staan, ja. Ik heb dan liever dat een bankier het gebruikt om financiële risico’s af te dekken – wellicht scheelt ons dat weer een bail-out – dan dat de overheid er (ik noem maar een zijstraat) er de uitkeringen van teruggekeerde Syriëgangers mee kan aftoppen.

Met andere woorden: als u weinig of geen familieleden heeft, of ze zijn lastig bereikbaar, dan kunt u maar het beste een testament opmaken. Om te zorgen dat uw nalatenschap zo spoedig mogelijk na uw dood buiten de grijpgrage handjes van die inhalige overheid worden gehouden. Met de complimenten van Plasterk en Rutte, uiteraard!

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/lijkenpikkerij-van-de-overheid-rutte-wil-geld-van-overledenen-afpakken/

Advertenties