EU-kopstuk ziet dertig miljoen Afrikanen naar Europa komen!

Een stortvloed van Afrikaanse migranten dreigt naar Europa te komen, waarschuwt Antonio Tajani, de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement. De Europese Unie moet direct ingrijpen.

In een interview met het Duitse dagblad Die Welt zegt Tajani dat terrorisme en migratie de belangrijkste uitdagingen zijn voor de Europese Unie (EU). Een militaire overwinning op Islamitische Staat (IS) is van vitaal belang. ‘IS wil terroristen als vluchteling naar Europa sturen,’ aldus Tajani. ‘Ze komen naar Europa via elke denkbare route.’

Instabiel Afrika
Toch vindt Tajani de ontwikkelingen in Afrika urgenter. Veel Afrikaanse landen kampen met extreme droogte, wat ten koste gaat van de landbouw. Niger en Nigeria lijden onder armoede, zegt Tajani, en Somalië gaat gebukt onder chaos en burgeroorlog. Tajani benadrukt ook de Chinese ‘kolonisatie’ van Afrika. ‘De Chinezen zijn alleen geïnteresseerd in grondstoffen, niet in het creëren van stabiliteit.’
Volgens Tajani moet Europa ingrijpen. ‘Als we deze kernproblemen niet oplossen, zullen de komende tien jaar tien, twintig of zelfs dertig miljoen migranten naar de EU komen.’ Om dit te voorkomen zou de EU miljarden moeten investeren in het Afrikaanse continent.

RP: Hoezo ingrijpen? Hebben wij al niet miljarden aan ontwikkelingsgeld in Afrika gestopt? Als dat door corruptie niet op de plaats van bestemming is gekomen, dan is het niet onze zorg meer maar die van de Afrikaanse regering!

Elsevier

 

Advertenties