Hiddema (FVD) gaat los: ‘Rutte schoffeert 2 miljoen landgenoten door ze neer te zetten als fascisten’

Rutte de grootste verkeerde populist

19 maart 2017

Theo Hiddema had even geen enkele zin om met een blad voor de mond te praten toen hij vandaag bij Business Class mocht vertellen wat hij dacht van Mark Rutte die de verkiezingsoverwinning opeiste met zijn woorden dat de “verkeerde populisten” waren verslagen.

Man, ik kan écht niet wachten tot de maiden speech van de nieuwgekozen parlementariër Theo Hiddema in de zaal van de Tweede Kamer. Niet omdat ik het per sé altijd met hem eens ben, maar wel omdat de man een geweldige verteller is die altijd heerlijk van wal kan steken.

Vanochtend bij Business Class op RTL 7 was het wederom raak. Presentator Harry Mens confronteerde de nummer 2 van het Forum voor Democratie met een stuk van ene Fleur – “Fleurtje” voor intimi – die in het Algemeen Dagblad geklaagd had over de zogenaamd “fascistoïde” denkneigingen van partijen.

Hiddema nam dat ‘Fleurtje’ niet eens zo zeer kwalijk, maar wel de mensen op invloedrijke plekken die toch echt beter zouden moeten weten. Mensen zoals premier Rutte.

Hiddema legt verder uit dat de premier maar eens een toontje lager moet gaan zingen: hij is helemaal niet de winnaar van de verkiezingen. Want hoe kan je de winnaar zijn als je coalitiepartner aan een politiek faillissement wordt geholpen en je zelf ook 9 zetels moet inleveren?

Een beetje bescheidenheid zou de VVD sieren, maar goed, je hebt het over de partij met de meeste integriteitsschendingen van 2016. Succes met die lui een beetje bescheidenheid bijbrengen! Hopelijk gaat dat Theo Hiddema straks toch een beetje lukken. En dan niet alleen vanaf de paarse stoel van Business Class, maar ook van achter het houten spreekgestoelte in de Tweede Kamer. Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit.

Video: http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/03/hiddema-businessclass-rutte.mp4?_=1

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/hiddema-fvd-gaat-los-rutte-schoffeert-2-miljoen-landgenoten-door-ze-neer-te-zetten-als-fascisten/