Kansloze asielzoekers reizen door EU op zoek naar hoogste vertrekpremie!

Illegalen verkassen naar het hoogst betalende land

DIT IS AL DECENNIA LANG ZO!
En niet alleen de hoogste vertrekpremie, maar ook de hoogste uitkering!

De Europese Unie slaat alarm over migranten die met verkeerde bedoelingen naar de EU reizen. Ze trekken volgens de ministers van Binnenlandse Zaken door de EU, op zoek naar de hoogste vertrekpremie.

Er gaan stemmen op in Brussel om de vertrekpremie in alle lidstaten gelijk te trekken. De Europese Commissie raadt de EU-lidstaten in een rapport aan nauwer samen te werken, onder meer door informatie over criminele migranten met elkaar te delen.
De verschillen tussen lidstaten zijn behoorlijk: sommige lidstaten kennen helemaal geen vertrekpremie, terwijl migranten in Duitsland in sommige gevallen op 5.000 euro kunnen rekenen.
In veel Oost-Europese landen krijgen kansloze asielzoekers zo’n 100 euro voor een vrijwillig vertrek.

Het huidige beleid faalt, zo stelt Carmelo Abela, de Maltese minister van Binnenlandse Zaken. Daarom nemen de lidstaten nu het heft in eigen handen. Abela geeft aan dat de nationale regeringen zelf over de vertrekregeling willen beslissen, omdat ‘de Europese Commissie niet genoeg vertrouwen geniet’.

De belangrijkste voorwaarde was dat uitgeprocedeerde asielzoekers die werden afgewezen, echt het land uit zouden worden gezet. De belofte van het kabinet blijft echter uit: meer dan de helft van de 1.700 asielzoekers zijn nog steeds in Nederland.

Elsevier.