HARTVERSCHEUREND!

Hartverscheurend moment: toegewijd paar was 62 jaar met elkaar getrouwd, maar wordt nu gedwongen te scheiden.
Na 62 jaar werden ze gedwongen te scheiden, omdat ze niet allebei in hetzelfde verpleegtehuis kunnen wonen.

Na meer dan 60 jaar huwelijk werden Wolf en Anita Gottschalk gedwongen om gescheiden te leven. Volgens haar kleindochter Ashley Barytik had het verzorgingstehuis niet meer genoeg plaats voor hen beiden. Wolf staat op een wachtlijst om in hetzelfde verzorgingstehuis als zijn echtgenote in Surrey, Canada, te mogen verblijven. Bij Wolf werd onlangs kanker vastgesteld en hij lijdt bovendien aan dementie.

“Dit is de droevigste foto die ik ooit heb genomen. Dit is mijn oma en opa. Zie je hoe ze zitten te huilen! Maar waarom? De foto werd genomen in Surrey in een voorlopig verzorgingstehuis waar mensen wachten om definitief in een ander tehuis te worden opgenomen. Daar is mijn opa.
We zijn met de hele familie financieel, fysiek en emotioneel uitgeput en smeken om hulp. Tot nu toe wil niemand onze vragen beantwoorden en niemand neemt initiatief zodat ze hun laatste dagen samen zouden kunnen doorbrengen. We willen gewoon dat ze na 62 jaar huwelijk ook tijdens hun laatste momenten samen zouden kunnen zijn. Deel dit bericht en tag iedereen die ons zou kunnen helpen.”

Ashley Bartyik. Geplaatst op zaterdag 25 maart 2017