PVV uitgesloten van regeringsdeelname; VVD, CDA en D66 onderhandelen verder

Volk van Nederland: wij bepalen, jullie betalen!

De tweede partij van Nederland, de patriottische partij PVV van Geert Wilders is sowieso kansloos voor een mogelijke deelname aan een nieuwe regering. Zowel vanuit de VVD als de CDA, de twee voor de hand liggende partners, heeft men al laten weten niet met de partij in zee te willen gaan. Men wil zelfs niet met de PVV onderhandelen. Dat heeft ermee van doen dat een eerdere regering (2010-2012) van de VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV, voortijdig uiteenviel toen de PVV nieuwe bezuinigingen niet langer wilde steunen.

Geert Wilders was overigens niet te spreken over de houding van deze twee partijen. Hij liet tegenover de media weten; “Het is jammer dat onze kiezer door Rutte en Buma weer opzij wordt gezet, dat de tweede partij van Nederland niet serieus wordt genomen.” Het CDA en VVD zullen het waarschijnlijk met D’66 gaan proberen, ook wordt er aan de ChristenUnie en GroenLinks gedacht.

Wilders: ‘Rutte en Buma schofferen 1.3 miljoen PVV-kiezers maar gaan nu wel het gesprek met GroenLinks aan.’

RP: Het volk kan stemmen, referenda voorleggen, geen EU-lidmaatschap willen, maar uiteindelijk beslissen de  dictators van:

door: React