5 punten waarover Mark Rutte en Jesse Klaver knallende ruzie gaan krijgen!

De Jessias en Teflon Mark: beide zijn ze onverbeterlijk optimistisch. Nederland moet vooruit!

Op basis van de verkiezingsuitslag zou het zomaar kunnen dat GroenLinks-voorman Jesse Klaver wordt uitgenodigd om aan te schuiven bij een ‘kernploeg’ van VVD, CDA en D66 – die zijn samen goed voor 71 zetels.

Op grond van de forse winst van GroenLinks – van 4 naar 14 zetels – kan Klaver met enig recht zeggen dat hij een plaats verdient aan de onderhandelingstafel.

Woensdagavond gaf Rutte duidelijk aan dat na de zware bezuinigingsjaren van het kabinet Rutte 1 de tijd is aangebroken om burgers ‘micro’ te laten voelen dat het land er beter voor staat. Dus ook de VVD wil geld uitgeven om de koopkracht van Nederlanders te verbeteren. (RP: Alweer dezelfde leugens?)
Op dat vlak valt er best zaken te doen met GroenLinks, bijvoorbeeld door de lasten op arbeid voor werkenden te verlagen en ouderen een extra steuntje in de rug te geven.

Dat laat onverlet dat er vooral bij het inkomensbeleid en de behandeling van ondernemers grote verschillen zijn tussen de VVD en GroenLinks. We zetten vijf thema’s op een rij die potentiële breekpunten vormen tussen Rutte en Klaver – gebaseerd op de doorrekening van de partijprogramma’s door het Centraal Planbureau.

Lees hier verder: https://www.businessinsider.nl/vvd-groenlinks-verkiezingsuitslag-5-punten-waarover-mark-rutte-en-jesse-klaver-knallende-ruzie-gaan-krijgen/