Verkiezigstactiek: Rutte doet nu ineens, waartegen Wilders altijd al heeft geprotesteerd!

Na de verkiezingen zal Rutte Turkije weer omarmen!

‘Dat die weg niet is bewandeld, maar dat er voor inhoudelijke bemoeienis met het Turkse referendum is gekozen, heeft denk ik te maken met de verkiezingen. Daardoor is Nederland, om met Rutte te spreken ‘in de verkeerde film’ terecht gekomen. En dat had niet gehoeven, wanneer voor de rechtsstatelijke benadering was gekozen.’
Rutte en Erdogan op ramkoers: buigen is even geen optie

Een minister van een bondgenoot wiens landingsrechten worden ingetrokken, een andere minister aan wie de toegang tot het eigen consulaat wordt ontzegd en die vervolgens het land wordt uitgezet: het zijn ongekende taferelen. In recordtijd is de relatie tussen Nederland en Turkije volledig ontspoord. Rijdt de campagne in beide landen de diplomatie in de wielen?
Erdogan roept op tot internationale sancties tegen ‘bananenrepubliek’ Nederland
De Turkse president Erdogan zegt Nederland zal boeten voor het schaden van de internationale betrekkingen tussen de twee landen. Volgens Erdogan ‘handelt Nederland als een bananenrepubliek’. Hij heeft internationale organisaties opgeroepen Nederland sancties op te leggen.

Turks-Nederlandse rel komt Erdogan erg goed uit
Recep Tayyip Erdogan ligt op ramkoers en dat bevalt hem goed. Terwijl Nederland volgens de Turkse dreigementen een ‘hoge prijs’ gaat betalen voor de diplomatieke rel, rinkelt voor de Turkse president de kassa. Hij beschuldigt – niet geheel zonder reden – premier Mark Rutte ervan met het oog op de verkiezingen de zaak op de spits te drijven, maar voor hemzelf spelen electorale overwegingen een veel grotere rol.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/ging-nederland-zijn-boekje-te-buiten-vier-vragen-over-de-diplomatieke-ruzie-met-turkije~a4473456/

Rutte liegt! Turkse minister was wél welkom, maar als het even kon “na de verkiezingen”

https://re-act.be/2017/03/13/rutte-liegt-turkse-minister-was-wel-welkom-maar-als-het-even-kon-na-de-verkiezingen/