Na ophef over falende DBB, moeten elitesoldaten Wilders beschermen!

elitesoldaten

Bij de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders worden vanaf nu elitesoldaten ingezet. Leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) nemen gaandeweg een deel van Wilders’ beveiliging over van de inmiddels omstreden Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB).

BSB’ers zijn de elitemilitairen van de Koninklijke Marechaussee. Ze zijn ervaren in het beschermen van bewindspersonen en andere vips in gevaarlijke landen als Afghanistan en Irak.

DBB, een speciale eenheid van de politie, kwam afgelopen week hevig onder vuur te liggen door de kwestie rond de Marokkaans-Nederlandse agent Faris K., lid van het team dat Wilders beveiligt. Faris K. zou vertrouwelijke informatie hebben gelekt. Twee andere DBB-agenten werden eerder geschorst voor hetzelfde vergrijp. Bepaalde taken van de DBB worden nu overgenomen door de BSB, meldt De Telegraaf.

Ervaren militairen
BSB’ers zijn elitemilitairen van de Koninklijke Marechaussee. Ze zijn ervaren in het beschermen van bewindspersonen en andere vips in gevaarlijke landen als Afghanistan en Irak. De BSB’ers komen van de Koninklijke Marechaussee en zijn dus geen politieambtenaren.

De bescherming van Wilders zal uiteindelijk bestaan uit een combinatie van de militairen van de BSB en de agenten van de DBB. De militairen hebben afgelopen week rondleidingen door het Tweede Kamergebouw gehad en instructies gekregen, en zullen ‘gefaseerd in zijn beveiligingsteam groeien’.

http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/elitesoldaten-beveiligen-wilders-1.1379069

Elsevier