Jesse Feras Klaver of Thierry Baudet.

people-democratie

Voorwoord webmaster.
Democratie is een bestuursvorm. Het betekent letterlijk “volksheerschappij”. Dit houdt in dat het volk zelf stemt over de wetten, zoals in het oude Athene. In een democratie is de voltallige bevolking soeverein en is alle autoriteit gebaseerd op de instemming van het volk. Met andere woorden: het volk regeert en de wetten dienen te allen tijde via een volksraadpleging, middels een delegatie (volksvertegenwoordigers), door het volk  te worden goedgekeurd! (Er worden dus GEEN bevoegdheden aan een delegatie verleend. Het volk blijft altijd zelf bevoegd). Dit is de ware democratie! Dus niet de huidige regeringsvorm , waar  het overdragen van bevoegdheden, inclusief de verantwoordelijkheid voor de wetten aan de delegatie (in dit geval de regering) wordt overgelaten!

Met mijn bonuszoon heb ik altijd prachtige diepzinnige gesprekken over politiek en of andere maatschappelijke problemen of voorvallen.

Natuurlijk spreekt een jongeman zoals Jesse Klaver hem als leeftijdgenoot meer aan dan een Buma of Rutte.
De argumenten zijn altijd weer leuk om daarover uit te wijden.

Maar waar stemmen we feitelijk op 15 maart eigenlijk op. Dat Wilders zijn plan bijvoorbeeld niet laat berekenen is juist, omdat er straks aan het begin van de coalitie gesprekken toch niets meer van de beloften overblijven.

Diverse onderzoeken door Nederlandse Universiteiten hebben in het verleden aangetoond dat van alle beloften die gedaan werden door de zittende elite net iets van 1 procent echt gerealiseerd werden. Alle plannen en beloften verdampten in de coalitie besprekingen met als doel om op het pluche te kunnen gaan zitten.

Het gesprek kreeg een andere wending toen ik zei dat Jesse helemaal geen Klaver heet maar Feras, zoals zijn vader heet. Dat je als artiest nog een nepnaam aanneemt kan ik nog wel begrijpen. Als politicus moet je dit als mogelijk kiezer-trekkerij zeer zeker niet doen.

Het is natuurlijk schandelijk dat hij gediscrimineerd zou worden op zijn vadersnaam. Maar het is net zo schandelijk om je afkomst te verloochenen in de hoop dat Jesse Klaver beter door de Nederlandse kiezer gepruimd wordt dan Jesse Feras.

Als je nu al met de waarheid een loopje neemt, waar blijf je dan straks als politicus als je een verknipte persoonlijkheid bent.

Maar waar stemmen we straks feitelijk weer op. Weer vier jaar eenzijdige informatie door een overheid die gebaat is bij verdeeldheid en daar goede sier mee maakt. Er is geen groter orgaan dan de overheid die stelselmatig NEP-nieuws verspreidt. Ze hebben allemaal het beste voor met Nederland, maar onderling vecht men elkaar de tent uit. Dit kost telkens weer klauwen met geld en zinloze beloftes zijn ons deel.

Dus zei ik tegen mijn bonuszoon, zou het niet beter zijn om zoals het Forum van Democratie wenst, dat we bij ieder belangrijke stap in ons stelsel daar een bindend advies over te kunnen geven en niet eenmaal in de vier jaar.

Ja, maar Sjef, dat gaat ook klauwen met geld kosten. Nou is het feit dat digitaal stemmen feitelijk niets kost omdat we ook digitaal onze belastingaangifte maar ook onze bankzaken digitaal doen.

Het voorstel is net zo simpel: Je maakt met een aantal burgermensen een voorstel aangaande een materie zoal het lidmaatschap van de EU.

Je zet alle “ voors en tegens “ netjes op een rijtje en laat de burger daarin een keuze maken.
De kosten van het stemmen zijn minder een postzegel – volgens een opgave van een bedrijf die dit al eens eerder als proef in Winterswijk onder scholieren deed.

Maakt een TV politiek kanaal waarin alle voors en tegens gedegen en heel objectief behandeld worden. Na een maand laat je alle mensen stemmen via een digitaal systeem dat feitelijk al klaar ligt.

Je hebt dan als burgers per direct moment een mogelijkheid om het beleid bij te sturen.

Feitelijk hebben we dan geen partijen meer nodig. En het andere grote voordeel is dat de burger zich steeds meer voor de politiek gaat interesseren en nog meer effectief betrokken raakt. Je maakt de burger steeds meer verantwoordelijk voor de gewenste keuzes door die burger. En als burgers een keuze hebben gemaakt staan ze er ook voor meer dan de helft er altijd achter.
Het voorkomt ook dat de partijen onderling gaan uitmaken wat goed voor de burger is.

Voorbeeld is feitelijk dat we jaarlijks 95 miljard euro kwijt zijn aan medicijnen.
Als u en ik en een aantal artsen kunnen bedenken dat we gruwelijk aan de leiband lopen van de farmacie en dat de Overheid dit zomaar pikt en de rekening weer bij de burger neerlegt, dan is dat stuitend.

Wetende dat heel veel HBO studenten die medicijnen makkelijk zelf kunnen maken en het dan amper nog iets kost. Besparingen van meer dan 95 procent zijn volgens een arts verbonden aan het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, makkelijk realiseerbaar.

Dan kosten onze medicijn in de zorg nog iets van hooguit twee miljard, in plaats van jaarlijks 95 miljard euro.

Stel dat wij als burgers de mogelijkheid hebben dit via een bindend referendum af te dwingen dat we niet meer betalen dan nodig is, dan besparen we jaarlijks dus al meer dan 90.000.000.000 euro ofwel negentig miljard euro.

Tja, zei mijn bonuszoon, dat is ook een mogelijkheid die je zou moeten onderzoeken.
Het andere voordeel is dat we heel wat minder ambtenaren nodig hebben. Besparingen van zeker 40 tot 60 miljard jaarlijks zijn makkelijk realiseerbaar.

Zo overdenkende was het gesprek met mijn heel creatieve bonuszoon zinvol om met u allen te delen.

Wilt u meermaals per jaar de mogelijkheid hebben om uw bindende mening in een referendum te kunnen laten horen: Daartoe stemt u op 15 maart op het Forum van Democratie.

En Jesse Feras/Klaver moet weer terug keren naar zijn afkomst, waar hij heel trots op moet zijn. Er is niets tegen om Marokkaan of Turk of wat dan ook te zijn. Ben er trots op en neem op een positieve manier deel aan onze samenleving.

De strijd van Thierry Baudet en zijn welhaast echte straatvechtersmentaliteit om dit land weer terug te krijgen, is van ongekende gedrevenheid om Nederland weer op de rails te krijgen.

Zijn andere beoogde Kamerleden zijn van een dergelijke gedegen kwaliteit dat ze daadwerkelijk een toegevoegde waarde zijn. Velen hebben ook al de jaren van wijsheid of voor het grijpen en ik heb liever iemand die eerlijk is, dan dat hij over zijn afkomst liegt.

15 maart is het waard, ga daarom stemmen en kies voor uw toekomst waarin u vaker dan eens in de vier jaar uw stem kunt laten horen: Dus Forum van Democratie.

Sjef Smeets, Boxmeer

http://www.ziekvandepolitiek.nl

Graag delen, zodat zoveel mogelijk mensen dit in hun beoordeling mee kunnen nemen. Beter goed geïnformeerd dan onwetend.