Regering belooft aanpak criminaliteit!

crimi-jongeren

De Nationale Assemblee (DNA) heeft zich gisteren zorgen gemaakt over het toenemende aantal gevallen van criminaliteit. Binnen korte tijd is de gemeenschap opgeschrikt door veel gevallen van berovingen. In een speciale ronde heeft het parlement aan de regering, en wel aan de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, gevraagd wat er nu gedaan wordt om de criminele praktijken de kop in te drukken.

Minister Jennifer van Dijk- Silos zei de zorgpunten van het parlement ter harte te hebben genomen. Volgens haar mag de gemeenschap ervan verzekerd zijn, dat haar ministerie er alles aan doet om de criminaliteitsgolf terug te dringen. Er is al geld beschikbaar gesteld om de harde criminaliteit aan te pakken. In dat kader zullen er ook meer wagens ingezet worden!

En ZO willen ze dit hier dus aanpakken!!!

Amsterdam gaat jongeren met een strafblad in dienst nemen:
De gemeenteraad heeft een voorstel van D66, PvdA en GroenLinks aangenomen dat voorschrijft de VOG-eis voor bepaalde banen in te perken. De bedoeling is er voor te zorgen dat jongeren die door ‘stommiteiten’ jarenlang naar hun VOG kunnen fluiten, zo niet meer per definitie kansloos zijn. D66-raadslid Ariëlla Verheul: “Deze jongeren verdienen ondanks hun misstap een tweede kans, geen dubbele straf.”

Op voorspraak van de partijen die het voorstel indienden gaat Amsterdam onder meer zelf jongeren met een strafblad in dienst nemen. Er komen gesprekken met werkgevers en het ministerie.

RP: Wie zijn hier nu de ECHTE criminelen?

http://www.parool.nl/amsterdam/amsterdam-gaat-jongeren-met-een-strafblad-in-dienst-nemen~a4463770/