Partijen vliegen elkaar in de haren over belastingen!

2016-06-01 13:16:45 ILLUSTRATIE - Een portemonnee met geld. Het CBS heeft berekend dat het leven in vergelijking met twintig jaar terug ongeveer 45 procent duurder is geworden. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
Het CBS heeft berekend dat het leven in vergelijking met twintig jaar terug ongeveer 45 procent duurder is geworden.

Wat het Centraal Planbureau (CPB) donderdag al had voorspeld, bleek ook uit het belastingdebat van Elsevier. Kamerleden van VVD, PvdA, SP, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en 50Plus werden het niet eens over de toekomst van de belastingen in Nederland.

Vooral het gesprek over de vraag of ouderen te zwaar worden belast, werd fel van toon. De politici haalden uit naar 50Plus-senator en kandidaat-Tweede Kamerlid Martin van Rooijen over de belasting van gepensioneerden: zijn partij vindt dat ouderen ‘worden gepakt’.
Ook SP-politicus Renske Leijten moest het ontgelden. Het Kamerlid werd aangevallen over haar opmerkingen over vermogende Nederlanders. Die moeten veel meer belasting betalen als het aan Leijten ligt, omdat ‘meer vermogen ook een hoger rendement betekent’. Later legde de SP’er uit dat ze bedoelde dat vermogende Nederlanders ‘makkelijker meer risicovolle beleggingen kunnen doen’.

De Kamerleden werden het wel eens over een voorstel van D66-politicus Steven van Weyenberg over belasting op spaargeld. Alleen het reële rendement moet van Van Weyenberg worden belast. SP, GroenLinks, ChristenUnie en de VVD reageerden enthousiast op het voorstel.

Bekijk hier de video: https://www.facebook.com/Elsevier.nl/videos/1254456421274627/

Elsevier.

RP: Het komt er dus op neer dat het overgrote deel van de bestuurders de bevolking alweer gaat naaien!

Advertenties