‘DENK krijgt steun van Ankara in verkiezingscampagne’

denk-islam

Islamitische partij “Denk”

De partij DENK krijgt vanuit Ankara steun in de verkiezingscampagne. De door Turkije betaalde imams verspreiden een SOS-bericht met de oproep op 15 maart op de partij van Tunahan Kuzu te stemmen.

RP: “Denk” is dus duidelijk een islamitische partij! Lees ook:  https://ejbron.wordpress.com/2016/12/17/denk-nieuwe-islamitische-anti-israel-partij-in-nederland/

Zo moeten zij voorkomen dat PVV-leider Geert Wilders ‘geen moslims meer binnen laat, moskeeën zal sluiten en de Koran zal verbieden’, zeggen voorzitter Sefa Yürükel en vicevoorzitter Mustafa Cingoz van de Turkse Raad in Nederland tegen Elsevier. De Turkse Raad in Nederland is een particuliere organisatie die door de Nederlandse overheid is opgericht om de integratie te bevorderen.

In een reactie liet DENK-woordvoerder Serkan Soytekin gisterenavond weten dat ‘DENK er voortdurend van wordt beschuldigd hulp uit het buitenland te ontvangen, maar dat wij dit in het parlement steeds hebben tegengesproken’. Hij zei niet op de hoogte te zijn van het SOS-bericht en de heren Yürükel en Cinguz niet persoonlijk te kennen. Campagneleider Farid Azarkan was niet bereikbaar voor commentaar.

Mail- en sms-bericht dat onder Turken circuleert
De antropoloog Yürükel en de restauranthouder Cinguz reageren op een mail- en sms-bericht dat onder Turkse en Marokkaanse Nederlanders circuleert. Het zou worden verspreid door soennitische imams. Sjiitische predikers weigeren het te verspreiden. De tekst richt zich op ‘iedereen die zich de laatste tijd een tweederangsburger voelt’. ‘SOS Mensen sta op en ga op 15 maart stemmen. De enige partij die zich inzet voor ons, is de partij DENK. Doe het ook voor je nageslacht voordat het te laat is,’ aldus de tekst.

Argumenten van islamisten

Voorzitter Yürükel van de Turkse Raad in Nederland treft in de tekst ‘de argumenten van islamisten’ aan. Hij zegt dat de redenering precies lijkt op die van de Turkse president Tayyip Erdogan en AKP-partij. Hij twijfelt er niet aan dat DENK actief gesteund wordt door Diyanet, het ‘Presidium voor Godsdienstzaken’ in Ankara. Yürükel: ‘Het is zeer gevaarlijk om op deze manier in te spelen op sentimenten. Turkse mensen zullen zich nog sterker isoleren van de rest van de Nederlandse samenleving.’

Elsevier.