Zo reageert Rutte op Amerikaanse moslimban

ban-islam

Ban de Islam of Sterf!

Mark Rutte heeft na verschillende vragen gereageerd op het inreisverbod dat van kracht is in de Verenigde Staten. Samen met de minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders (PvdA), veroordeelt hij de ‘moslimban’.
Nederland is ervan overtuigd dat vluchtelingen van oorlog en geweld een veilig heenkomen verdienen ongeacht hun afkomst of geloof. Deze opvatting blijven we uitdragen,’ schrijven Rutte en Koenders in een persbericht. ‘Wij zijn alert op de mogelijkheid dat potentiële terroristen misbruik maken van asielprocedures. Veiligheidsdiensten hebben hier een belangrijke taak.’

Waarom reageerde Rutte nog niet?
Verschillende politieke partijen hadden premier Mark Rutte al opgeroepen te reageren op de door president Donald Trump ingevoerde ‘moslimban’. Coalitiegenoot PvdA en oppositiepartijen D66, GroenLinks en SP eisten een reactie op de ‘walgelijke discriminatie’. Op Twitter schrijft PvdA-leider Lodewijk Asscher: ‘Mensen weigeren op basis van geloof of geboorteplek is discriminatie. Een klap in het gezicht van onze vrije wereld.’

‘Strijd tegen terrorisme rechtvaardigt ban niet’
Intussen hebben ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Canadese premier Justin Trudeau de acties van de nieuwe president al veroordeeld. ‘Als je vlucht voor vervolging, oorlog of terrorisme, zullen Canadezen je welkom heten, ongeacht je religie’ aldus Trudeau op Twitter. ‘Diversiteit is juist onze kracht.’ (RP: En DIT is juist het probleem; de domme Gutmenschen weten het verschil niet tussen een echte vluchteling en een terrorist!)

‘Amerikanenban’
Een groot deel van de landen op de lijst reageert woest: in Irak heeft een groep paramilitairen een ‘Amerikanenban’ aangevraagd. De Iraakse ‘Volksmobilisatie’ heeft het parlement in Bagdad gevraagd Amerikanen uit te zetten en burgers uit de Verenigde Staten toegang te weigeren op vliegvelden. RP: Logisch, die zien hun ”gratis goudmijntjes” verdwijnen!

Elsevier