Trump gaat vandaag visumverbod uitvaardigen voor mensen uit Syrië, Irak, Libanon, Iran, Somalië, Sudan en Jemen

trump-visum

DIT IS JE LAND VERDEDIGEN!
De verwachting is dat Donald Trump vandaag gaat aankondigen dat de opvang van asielzoekers ernstig beperkt wordt in Amerika en dat er zelfs een tijdelijke visumban komt voor inwoners van zeven islamitische landen. Het gaat daarbij om Syrië, Irak, Iran, Libanon, Somalië, Sudan en Jemen.

Gisteren tweette de nieuwe Amerikaanse president dat vandaag een belangrijke “nationale veiligheidsdag” wordt. Volgens ingewijden zal hij onder meer opdracht geven om te beginnen met voorbereidingen om een muur bij de grens tussen Amerika en Mexico te zetten. Dat is al controversieel genoeg, maar Trump is daarna nog lang niet klaar. Hij zal namelijk ook een visumban afkondigen voor burgers van Syrië en zes andere islamitische landen. Het zou dan, naast Syrië, gaan om Irak, Iran, Libanon, Somalië, Sudan en Jemen. Elk van die landen heeft een bijzonder serieus terrorismeprobleem.

Natuurlijk kan het niet zo zijn dat aanhangers van die haatideologie zomaar naar het Westen kunnen reizen, maar een algemeen visumverbod voor burgers uit bepaalde islamitische landen en een feitelijk verbod op islamitische vluchtelingen gaat wel héél ver. Sterker nog, het is simpelweg onethisch.

RP: Dit kan echter ook gebaseerd zijn op de realiteit! Vanaf de eerste “vluchteling” is al gebleken dat het grotendeels om gelukzoekers gaat (die overigens genoeg geld hadden om de “overtocht” via smokkelaars te bekostigen) maar ook de IS-terroristen hebben deze kans benut om te infiltreren ( bij de afgelopen terroristische aanslagen bleken namelijk ook “immigranten” te zitten). Dit negeren is de kat op het spek binden en dus zeker niet onetisch maar risicovermijdend en zelfs goed doordacht!

DDS