GRATIS EERSTEKLAS MEDICIJNEN VOOR ASIELZOEKERS, ARME NEDERLANDERS KRIJGEN TWEEDEHANDS PILLEN!

arme-ouderen

Gisteren twitterde PVV-Kamerlid Reinette Klever dat asielzoekers gratis en voor niets medicijnen krijgen van Vadertje Staat. Maar klopt dat wel? Ja, zegt GeenStijl, dat snel even een Factcheck heeft uitgevoerd.

Het Algemeen Dagblad berichtte gisteren dat veel huisartsen tegenwoordig overgebleven medicijnen “opsparen” voor zieke Nederlanders die die steeds maar weer stijgende zorgkosten niet kunnen betalen. Het was een schrijnend verhaal. Blijkbaar is de ‘onzichtbare armoede’ in ons land veel groter dan de gevestigde politieke partijen willen toegeven. Het is om kotsmisselijk van te worden.

PVV-Kamerlid Reinette Klever vindt dat terecht vreselijk, maar voegde daar op Twitter aan toe dat het nog erger wordt als je beseft dat asielzoekers hun medicatie gratis en voor niets krijgen van Vadertje Staat.

Aangezien de leden van het partijkartel geen factcheck durfden te doen besloot GeenStijl om dit even uit te zoeken. En ja hoor, Klever heeft gelijk. Kijk maar naar deze handige factsheet van de COA:

Ja, U leest het goed: asielzoekers hoeven geen eigen bijdrage te betalen voor medicijnen.

En ondertussen blijkt dat maar liefst 14.000 zieken en ouderen een schuld hebben door de eigen bijdrage in de zorg. Dit is dus het “gave land” waar Mark Rutte in zegt te wonen. Lekker he? Ja, ja, Nederland anno 2016 is écht een land om trots op te zijn.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/gratis-eersteklas-medicijnen-voor-asielzoekers-arme-nederlanders-krijgen-tweedehands-pillen/

asiel-iphone

Tussen de 500 en 700 euro!