Regering Trump maakt gelijk korte metten!

min-defensie

Nieuwe Amerikaanse minister van Defensie, generaal Mattis, viert zijn nieuwe baan door ISIS 31 keer te bombarderen
(Door: Michael van der Galien)

De nieuw benoemde Amerikaanse minister van Defensie generaal James ‘Mad Dog’ Mattis vierde zijn eerste volledige werkdag bij het Pentagon door maar liefst 31 ISIS-doelwitten op te blazen. Een heerlijk begin van zijn ministerschap.

Zoals het Amerikaanse de Daily Caller bericht kwam Mattis gisteren met een grote lach op zijn gezicht aan bij het Pentagon. Daar had hij een bijzonder goede reden voor: hij was van plan om ISIS even flink onder handen te nemen.

Nou, dat is gelukt. Een combinatie van gevechtsvliegtuigen, bommenwerpers en drones voerden namelijk maar liefst 31 aanvallen uit op ISIS-doelwitten, 25 in Syrië en 6 in Irak.
Zo werden er twee ISIS-eenheden en hun wapens vernietigd bij twee aanvallen bij Bab in Syrië. Dat was al mooi, maar dat was niets vergeleken met de Amerikaanse aanvallen op Raqqa, de hoofdstad van ISIS’ radicaal-islamitische kalifaat. Maar liefst 22 bombardementen werden uitgevoerd op Raqqa, waarbij 12 tactische eenheden, negen gevechtsposities, twee ondergrondse bomfabrieken én een hoofdkwartier van ISIS werden opgeblazen. Vervolgens werden er ook nog even twee oliebronnen van ISIS vernietigd bij Deir ez Zour.

kortemetten

Lees hier verder: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/nieuwe-amerikaanse-minister-van-defensie-generaal-mattis-viert-zijn-nieuwe-baan-door-isis-31-keer-te-bombarderen/