Laatste wanhoopspoging Rutte: VVD gaat niet met PVV regeren!

Debat over de Europese top

Hiermee ondermijnt hij de democratische geest van de Nederlandse bevolking!

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) zal na de Tweede Kamerverkiezingen in maart niet regeren met de Partij voor de Vrijheid (PVV). Dat zei VVD-lijsttrekker Mark Rutte zondag in het televisieprogramma Buitenhof. „De kans is niet 0,1 procent, die kans is 0,0 procent, puur op inhoudelijke gronden”, aldus Rutte.

De grote smoes:
Volgens Rutte zijn veel uitspraken van Geert Wilders in strijd met de Nederlandse rechtsstaat. Eerder gaf Mark Rutte al aan niet met de partij te willen samenwerken zolang Geert Wilders zijn uitspraken over ‘minder-Marokkanen’ niet terugneemt. „Dat is een manier van werken die ik ten diepste afkeur”, aldus de VVD-voorman. „Daarom wil ik niet met hem samenwerken.”

Als de PVV van Wilders de grootste wordt, maar niemand met hem wil regeren, zou het kunnen dat Wilders de gelegenheid krijgt om de leiding te nemen in de formatie.

Onbevredigend is het wel, als een verkiezingsuitslag niet zichtbaar wordt in de kabinetsvorming. Het zal het beeld versterken van een elite die zich van niets en niemand iets aantrekt en verkiezingsuitslagen negeert.

Dat het buitensluiten van Wilders een forse reactie kan teweegbrengen, kan voor andere betrokkenen een reden zijn zich nog eens te bedenken. En dat is meteen de enige reden waarom het premierschap van Wilders niet helemaal illusoir is.

Ook partijleider van GroenLinks Jesse Klaver zei zondag niet met de PVV te willen regeren. „Ik sluit niemand uit, behalve de PVV”, aldus Klaver in het televisieprogramma WNL Op Zondag. Klaver meldde dat hij een coalitie met de VVD wel mogelijk acht, ondanks dat de partijstandpunten ver uit elkaar liggen.

Lees ook: https://digitalehofstad.wordpress.com/tag/tweede-kamerverkiezingen-2017/

Joost Niemöller zei eens:
De grootste partijen laten weten dat ze niet, nooit niet met de PVV zullen regeren als de PVV de grootste wordt.
Met hun strategie van uitsluiting riskeren de gevestigde partijen dus dat ze de democratische geest van de Nederlandse bevolking negeren. In plaats van daar triomfantelijk over doen, kunnen ze zich beter realiseren dat ze zich zo nog verder vervreemden van datzelfde volk. Want dat volk heeft wel degelijk enig besef van de democratie. Die dictatoriale houding zou bij de komende verkiezingen dus wel eens slecht voor ze kunnen uitpakken!

Advertenties