Bij partijcongressen komt één ding terug: Rutte moet weg!

rutte-handy

 

Verschillende partijen hielden het afgelopen weekeinde een verkiezingscongres. Hoewel ze van standpunt verschillen, kwam er één geluid bij vrijwel elke partij terug: premier Mark Rutte moet weg.

Rutte sprak zich zondag nog hard uit over PVV-leider Geert Wilders: ‘De kans dat de VVD met de PVV gaat regeren is nul. Het gaat niet gebeuren,’ zei Rutte bij het tv-programma Buitenhof. De standpunten van de twee partijen verschillen te veel van elkaar, aldus de premier.

SP: Progressief blok tegen Rutte
SP-lijsttrekker Emile Roemer zei zaterdag tijdens zijn verkiezingscongres in Tilburg exact hetzelfde, maar dan over Rutte. ‘We hebben een fundamenteel andere uitgangspositie,’ zei de SP-leider, die aangaf dat een ‘stem op de SP, een stem op een regering zonder VVD’ is.

Roemer deed een oproep aan de PvdA en GroenLinks om een ‘progressief blok’ te vormen tegen de VVD, die volgens hem ‘van medemensen concurrenten wil maken’

CDA-leider Sybrand Buma deed op zijn congres in Barneveld ook een duit in het zakje. Hij reageerde op een eerdere opmerking van Rutte.
‘Wat een niveau,’ zei Buma daarover, ‘weet je dan werkelijk niet wat er leeft?’ ‘De morele crisis is de afgelopen vier jaar dieper geworden. En wie dat laat gebeuren heeft gefaald in zijn belangrijkste taak als premier.’

Lees hier het hele artikel: Elsevier.