Het grote gevaar van de Gutmenschen!

jihaddanger

Hoogopgeleid links-Nederland suggereert dat racisme een puur rechts verschijnsel is. Mutatis mutandis: linksdenkenden zijn nooit racistisch. Trekken we die logica even door: in communistische landen bestaat geen racisme. Ja hoor… socialisme leidt tot morele superieure Übermenschen. Als ik íets griezelig vind, is het wel deze aanmatigende en polariserende aanname. Als ik trouwens mijn opponenten èrgens mee op de kast krijg, is het wel met de kwalificatie Gutmensch.

Ik vind het heel, héél ernstig, de manier waarop andersdenkenden door links Nederland consequent in de ‘foute’ hoek worden gedrukt. Het gebeurde met Janmaat: strafrechtelijk veroordeeld voor de uitspraak ‘Nederland is vol’. Het gebeurde met Fortuyn, verguisd, vergeleken met Haider. Het gebeurt met Wilders.

Destructieve spiraal van haat en demonisering.
Het zijn de Gutmenschen die de polarisatie in Nederland aanwakkeren. Wie continu te horen krijgt dat hij – ook al blijft hij keurig binnen de strafrechtelijke grenzen van racisme en discriminatie – ‘fout’ is, de ‘zaken niet begrijpt’, ‘spoken ziet’ of doelbewust racistisch, xenofoob en moslimhater is, radicaliseert vanzelf in zijn standpunt. Dat is wat er ook is gebeurd in de Zwarte Pieten-discussie.

Het is niet aan de ‘onderbuik’ van Nederland om te zwijgen. Het is aan de Gutmensch om eindelijk tot inkeer te komen en de destructieve spiraal van haat en demonisering te doorbreken.

Het is aan de Gutmensch om eindelijk tot inkeer te komen en de destructieve spiraal van haat en demonisering te doorbreken’
Dat zal nog niet meevallen. Het vergt morele moed om te erkennen dat je – hoe goedbedoeld ook – bent doorgeschoten in je denken.

http://politiek.tpo.nl/2014/11/13/waarom-zijn-er-toch-zoveel-gutmenschen-nederland/