Gaat Geert regeren?

wilders-premier

Syp Wynia

• Mag Wilders premier worden, wil hij het, kan hij het?
Er is best een grote kans dat Geert Wilders met zijn PVV de grootste van het land wordt, bij de verkiezingen van 15 maart. Overal zingt het rond, tot in verre buitenlanden: wordt Geert Wilders dan de nieuwe minister-president van Nederland? In mijn donderdagse blog voor de website van Elsevier loop ik de scenario’s af. Maar één ding staat vast: een verkiezingswinnaar die niet regeert, dat is niet zoals democratie bedoeld is.

• Probleempje voor Rutte en Asscher: mensen het gevoel geven dat het beter gaat
Beetje sneu voor het kabinet en voor de regeringspartijen VVD en PvdA: het gaat weer wat beter met de economie, maar veel mensen geloven het wel en zijn zeker niet van plan de regeringspartijen daarvoor te belonen. Helemaal ongelijk hebben ze niet. De kabinetten-Rutte hebben met hun belastingverhogingen de economie immers schade berokkend.
Lees mijn column in Elsevier hier [premium]

• Met vage beloften over lastenverlaging komen politici niet meer weg
Dat weten we nu wel, politici die vage – of minder vage – beloften doen over lastenverlagingen en de belastingen en premies vervolgens verhogen. Ook nu weer barsten de verkiezingsprogramma’s van vage beloftes, zonder harde cijfers meestal. Waarom zou de Nederlandse kiezer dat nog pikken?
Lees hier wat ik er over schreef in weekblad Elsevier [premium]
Of hier [via Blendle]

http://www.sypwynia.nl/gaat-geert-regeren/

right-choice

Het maken van de juiste keuze bepaalt de toekomst van jouw kinderen!