DE DODENLIJST

ONDERSTAAND DE ENORME LIJST MET TERRORISTISCHE AANSLAGEN 2000 – 2017

________________________________________________________________________________________

merkel-duivel

LIJST VAN (OVERWEGEND ISLAMITISCHE) TERRORISTISCHE AANSLAGEN 2000 TOT 2017 IN DE HELE WERELD

2000
9 oktober – Het christelijke Verzetsleger van de Heer pleegt een aanslag met granaten op twee discotheken in Gulu (Oeganda), waarbij negen mensen om het leven komen.
12 oktober – Zelfmoordaanslag op het Amerikaanse gevechtsschip USS Cole door Al Qaida.
november – Zware bomaanslag op een bus in de noordelijke plaats Hadera waarbij twee Israëli’s omkomen.
8 december – De Jarafamoskee in Omdurman (Soedan) wordt getroffen door een aanslag. 22 doden.
24 december – Diverse aanslagen eisen op kerstavond in Indonesië in totaal 18 doden. Alleen al in Jakarta worden vijf kerken getroffen.

2001
5 februari – Bij een bomaanslag in het Moskouse metrostation Byelorusskaya worden 15 mensen verwond.
1 juni – zelfmoordaanslag in een rij voor een discotheek in het oude Dolfinarium van Tel Aviv doodt 21 mensen. De Hamas eiste verantwoordelijkheid op. Zie: Bomaanslag op de Dolfinarium-discotheek in Tel Aviv
9 augustus – een lid van Hamas blaast zichzelf op in een pizzarestaurant in Jeruzalem: vijftien doden. Zie: Terroristische aanslag in het Sbarro-pizzarestaurant van Jeruzalem
11 september – Terroristische aanvallen op de Twin Towers in New York en het Pentagon bij Washington D.C. Bijna 3000 mensen komen om het leven. De aanslag wordt nooit officieel opgeëist, maar algemeen wordt aangenomen dat deze is gepleegd door Al Qaida. Zie: aanslagen op 11 september 2001.
17 oktober – Terroristen van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina vermoorden in Jeruzalem de Israëlische minister van Toerisme Rechavam Ze’evi.
Een autobom ontploft bij een overheidsgebouw in Srinagar (Kasjmir, India) waarbij 35 burgers worden gedood en 40 gewond raken.
1 december – Op de Ben-Yehudastraat in Jeruzalem blaast de Hamas 11 mensen op.
2 december – In bus 16 in Haifa (Israël) worden door de Hamas 15 mensen vermoord.
13 december – Pakistaanse terroristen vallen het Indiase parlement aan.
23 december – Richard Reid, een tot de islam bekeerde Brit, probeert tijdens American Airlines-vlucht 63 het vliegtuig met een bom in zijn schoen op te blazen. Voordat hij deze bom kan laten afgaan wordt hij echter overmeesterd door de passagiers en het vliegtuigpersoneel.

2002
27 maart – 29 mensen komen bij een zelfmoordaanslag in een hotel in Netanja.
11 april – Bomaanslag op de El-Ghriba-synagoge in het Tunesische Djerba. 21 doden onder wie 14 Duitse toeristen.
8 mei – Elf Fransen en twee Pakistanen sterven in Karachi ten gevolge van een bomaanslag op een bus.
25 september – Twee terroristen behorend tot de Jaish-e-Mohammed vallen een tempelcomplex in Ahmedabad aan, waarbij dertig doden vallen.
12 oktober – Aanslag in een toeristische discotheek op het Indonesische eiland Bali met ruim 200 slachtoffers.
23 oktober – Tsjetsjeense terroristen gijzelen bezoekers tijdens een toneelvoorstelling in Moskou. 120 gegijzelden en 40 terroristen komen om tijdens de reddingsactie 3 dagen later.
18 november – Hamas-leden openen het vuur op joodse kolonisten waarbij 12 doden vallen.
21 november – In het Israëlische plaatsje Kiryat Menahem vallen 14 doden bij een aanslag op een stadsbus vol met schoolkinderen en studenten.
28 november – Arabische terroristen blazen een auto op voor een Israëlisch toeristenhotel in de Keniaanse stad Mombassa. Hierbij vallen 18 doden.

2003
12 mei – Reeks bomaanslagen (door hoogstwaarschijnlijk leden van Al-Qaida) op door buitenlanders bewoonde appartementencomplexen in de Saoedische hoofdstad Riyad, waarbij 35 mensen omkomen (inclusief de terroristen).
16 mei – Aanslagen in Casablanca, 16 mei 2003 – Casablanca, Marokko
5 augustus – Aanslag op het Mariotthotel in Jakarta door de organisatie Jemaah Islamiyah. 12 doden.
19 augustus – Lijn 2, Jeruzalem, Israël
In augustus-september – 39 doden bij drie zelfmoordaanslagen door Hamas in Israël
4 oktober – Terroristische aanslag in het Maxim-restaurant van Haifa, Israël. Eenentwintig Israëliërs – joden en Arabieren – worden gedood en 51 worden verwond.

2004
14 januari – Vier doden door een zelfmoordaanslag bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Het was de eerste keer dat in de Gazastrook een vrouw in naam van de Hamas een zelfmoordaanslag pleegde.
16 januari – Drie mensen sterven ten gevolge van een bom in een passagiersbus, geplaatst door leden van de Verenigde Communistische Partij van Nepal (Maoïstisch) (CPN-M). De bus was onderweg naar Dharan en de bom ontplofte toen de bus stopte bij een veiligheidscontrolepunt. Een politieagent, de buschauffeur en een passagier komen om het leven.
29 januari – Zeker tien doden door een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem.
6 februari – Een bom in de metro van Moskou, vermoedelijk geplaatst door Tsjetsjenen, doodt 41 mensen.
1 februari – In Mosoel worden 117 mensen vermoord door zelfmoordterroristen die zichzelf opblazen in de buurt van kantoren van de Koerdische Democratische Partij en de Patriottische Unie van Koerdistan. Ansar al-Sunnah claimt verantwoordelijkheid.
12 februari – Leden van de Verenigde Communistische Partij van Nepal (Maoïstisch) gooien bommen naar een passagiersbus in Kabhre-district, waarbij zes mensen om het leven komen. Er zijn 13 gewonden.
27 februari – Bij een bomaanslag door Abu Sayyaf op de Superferry 14 worden 116 burgers gedood in de Filipijnen.
februari – Een bomaanslag tijdens een optocht van sjiitische moslims in Pakistan doodt 43 mensen en verwondt er 160.
2 maart – In de voor sjiieten heilige Iraakse stad Karbala worden 106 mensen gedood door een zelfmoordaanslag.
9 maart – Bomaanslag op een restaurant in Istanboel (Turkije).
11 maart – Aanslagen op forensentreinen, Madrid. 191 mensen vermoord en 1400 verwond.
14 maart – Twee jonge zelfmoordterroristen brengen tien mensen om bij een aanslag in de haven van het Israëlische plaatsje Ashdod.
12 april – In Jharkhand kwamen 26 politieagenten om het leven door een landmijn die was geplaatst door maoïstische communisten.
21 april – Een bomaanslag op een veiligheidsgebouw in Riyad (Saoedi-Arabië) doodt 5 mensen.
27 mei – In Annapur (Nepal) wordt een krantenbezorger door maoïsten vermoord omdat hij werkt, terwijl de communisten een nationaalwijde driedaagse staking hadden afgekondigd.
29 mei – Islamitische militanten doden 22 mensen bij een oliecomplex in Saoedi-Arabië.
24 augustus – Twee Russische vliegtuigen storten neer door bommen van Tsjetsjeense oorsprong.
24 augustus – Er vallen 90 doden door springstofexplosies op twee Russische passagierstreinen in het zuidwesten van Rusland.
28 augustus – Acht kinderen vinden de dood als buiten een religieuze school een bom tot ontploffing wordt gebracht.
31 augustus – Een bomexplosie bij de ingang van een metrostation in noord Moskou, veroorzaakt door (waarschijnlijk) een Tsjetsjeense zelfmoordenaar, doodt 10 mensen en verwondt 33 mensen.
Op 1 september worden schoolkinderen en leraren in Beslan gegijzeld door Tsjetsjeense terroristen. De gijzeling eindigt op 3 september na een ongeplande aanval van Russische militairen, waarbij 335 doden vallen.
9 september – Islamitische terroristen plegen een bomaanslag op de Australische ambassade in Jakarta (Indonesië), waarbij 8 mensen omkomen.
7 oktober – Drie autobommen ontploffen in steden gelegen de Sinaï schiereiland. Hierbij komen meer dan 34 mensen om en raken er 114 gewond, velen van hen Israëli’s en andere buitenlandse toeristen.
2 november – Moord op Theo van Gogh door Mohammed Bouyeri
15 november – Twee bomaanslagen in Istanboel tegen synagoges, waarbij 24 mensen omkomen.
20 november – Twee bomaanslagen tegen een bank en het Britse consulaat in Istanboel, waarbij 33 doden vallen.
6 december – Terroristen, vermoedelijk gelinkt aan Al Qaida, vallen het Amerikaanse consulaat in Djedda (Saoedi-Arabië) aan; hierbij worden vijf lokale employees gedood.
12 december – Bomaanslag door islamitische terroristen op een kerstmarkt in General Santos (Filipijnen), waarbij 15 mensen omkomen.
Aanslagen in onder andere Istanboel, Saoedi-Arabië, Marokko, Tunesië, Tsjetsjenië en andere, meest islamitische, landen.

2005
13 februari – Bij een zelfmoordaanslag bij een grensovergang tussen Israël en Gaza worden negen mensen gedood en vallen er meerdere gewonden. Drie Palestijnse militante groeperingen eisen de aanslag op, waaronder de Al-Aqsa Martelarenbrigade.
25 februari – Buiten een nachtclub in de buurt van het strand van Tel Aviv blaast een Palestijnse terrorist zichzelf (en daarmee definitief het staakt-het-vuren) op met 20 pond aan explosieven. Meer dan 4 personen worden gedood en 12 mensen raken gewond.
19 maart – Een autobomexplosie bij een theater in Doha (Qatar) doodt één Brit en verwondt 17 anderen.
7 april – Een terrorist blaast zichzelf op met explosieven op de Khan al Khalili markt in Caïro (Egypte). Hierbij worden 3 buitenlandse toeristen gedood en 17 anderen gewond.
30 april – tijdens twee aanslagen in Caïro wordt een bom tot ontploffing gebracht en een toeristenbegeleider gedood door geweerschoten.
7 juli – Een Palestijnse tiener blaast zichzelf op in een winkelpromenade in de buurt van Netanya (Israël), waarbij 3 Israëli’s worden gedood.
7 juli – Bomaanslagen in Londense metro en op Londense bus. 52 mensen worden gedood en 700 verwond.
14 juli – Een Palestijnse raketaanval op Israëlische doelen kost een 22-jarige vrouw het leven. De Al-Aqsa Martelarenbrigade eist de verantwoordelijkheid voor de beschieting op. Het is de eerste dodelijke raketaanval vanuit de Gazastrook sinds Israël en de Palestijnen in februari 2005 een staakt-het-vuren overeenkwamen.
16 juli – Bij een bomaanslag aan de westkust van Turkije wordt een minibus opgeblazen. Vijf mensen worden gedood en 13 verwond, hierbij voornamelijk Britse en Ierse toeristen.
21 juli – Grotendeels mislukte bomaanslagen in Londense metro en op Londense bus. Een persoon wordt verwond.
24 juli: Een Israëlisch echtpaar uit Jeruzalem wordt doodgeschoten in de Gazastrook. Fatah en de Islamitische Jihad eisen verantwoordelijkheid op.
23 juli – Terroristische aanslag in Sharm el-Sheikh. Ten minste 88 personen worden gedood en 111 verwond. De aanslag wordt verhaald op Al Qaida. Zie Terroristische aanslagen in Sharm el-Sheikh van 23 juli 2005.
24 juli – Aan de grens van Israël met de Gazastrook vallen twee doden en vier gewonden als Palestijnse militanten een Israëlische auto beschieten. Eerder die dag was een Palestijnse terrorist opgepakt met een bomgordel die van plan was in Tel Aviv een aanslag te plegen. De incidenten werden gepleegd aan het einde van het bezoek van Amerikaanse minister Condoleezza Rice van Buitenlandse Zaken aan het Midden-Oosten.
2 augustus – Palestijnse terreurbeweging Jihad vuurt raketten af op tienduizenden kolonisten en sympathisanten die nabij de Gazastrook stonden te demonstreren tegen de Israëlische terugtrekking uit dat gebied. Een afzwaaier kwam echter terecht op een Palestijns huis waarbij een Palestijns jongetje werd gedood.
4 augustus – In Istanboel (Turkije) komen twee mensen om het leven en raken zeker vijf mensen gewond bij een exploderende bom, welke verstopt was in een afvalbak. De mensen kwamen allemaal van een huwelijksfeest, en net toen ze in de auto zaten om naar huis te gaan, ontplofte er een bom.
4 augustus – Een extreemrechtse Israëlische deserteur schiet vier Arabische Israëliërs dood, waaronder de chauffeur in een bus. De Egged-bus, die uit Haifa vertrok, is op dat op moment in de Druzische wijk van de eindbestemming Shefa Amr. De deserteur, Eden Natan-Zada, wordt gedood door inzittenden van de bus en omstanders voordat hij nieuwe munitie kan laden.

2006
februari – Bomaanslag beschadigt Gouden Moskee in Samarra, Irak. Er vallen geen doden of gewonden. Dit leidde tot een golf van geweld tussen soennieten en sjiieten.
2 maart – 4 doden, waaronder een Amerikaanse diplomaat, door bomaanslag in Karachi, Pakistan.
7 maart – 15 doden door bomaanslagen in de Hindu stad Benares, India.
14 maart – 86 doden door verschillende executies in Bagdad, Irak.
6 april – 13 doden door aanslag bij Imam Alimoskee in Najaf, Irak.
7 april – 80 doden door aanval op een moskee in Bagdad, Irak.
11 april – 57 soennitische moslims gedood door zelfmoordaanslag tijdens gebed in Karachi, Pakistan.
17 april – 10 doden en 70 gewonden door zelfmoordaanslag van Sami Hammad in Tel Aviv, Israël.
24 april – 23 doden, waaronder 3 buitenlanders en 62 gewonden door bomaanslagen in de Egyptische badplaats Dahab.
14 mei – 32 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
14 juni – 64 doden en 80 gewonden, onder wie veel kinderen, door aanslag op een bus in Kabithigollewa, Sri Lanka.
17 juni – 23 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
25 juni – 4 Russische diplomaten vermoord door Al Qaida.
1 juli – 62 doden en 114 gewonden door autobom op een markt in de wijk Sadr-stad in Bagdad, Irak
9 juli – 40 soennitische moslims gedood tijdens bloedbad door schutters in Bagdad, Irak.
11 juli – 183 doden en 500 gewonden door zeven bomaanslagen op treinen tijdens de avondspits in Bombay, India.
15 juni – In Sri Lanka laten de Tamiltijgers twee mijnen ontploffen als een bus met meer dan 140 burgers langs komt. Hierbij komen 68 burgers, onder wie tien kinderen en drie zwangere vrouwen, om het leven.[7]
18 juli – 53 doden door bomaanslagen in Najaf, Irak.
31 juli – Een geplande aanslag op treinen in Keulen, Duitsland mislukt. De kofferbommen zijn niet ontploft.
3 augustus – 22 doden door bomaanslagen in Afghanistan.
6 augustus – 15 geëxecuteerde tsunami-hulpverleners gevonden in Sri Lanka na hevige gevechten.
8 augustus – 30 doden door bomaanslagen in Bagdad, Irak.
10 augustus – ten minste 35 doden bij zelfmoordaanslag nabij Imam Alimoskee in Najaf, Irak.
10 augustus – Geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen worden verijdeld door de Britse politie.
23 november – Bij aanslagen in Sadr-stad, een grote wijk in Bagdad, Irak, vallen 215 doden.
30 december – Na sinds maart 2006 een bestand in acht genomen te hebben pleegt de Baskische terreurorganisatie ETA een bomaanslag bij het vliegveld van Madrid.
31 december – In de Thaise hoofdstad Bangkok vindt een aantal bomaanslagen plaats waardoor enkele personen om het leven komen. Er zijn aanwijzingen dat zij hebben te maken met de opstand in de drie moslimprovincies in het diepe zuiden van het land.

2007
29 januari – Voor het eerst wordt er een Palestijnse zelfmoordaanslag uitgevoerd in de Zuid-Israëlische badplaats Eilat; vier personen waaronder de dader komen daarbij om het leven.
12 februari – 79 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
14 februari – Bij een aanslag op een bus in het zuidoosten van Iran, in de stad Zahedan, komen 18 mensen om het leven. De soennitische extremistische groepering Joendallah (soldaten van God) heeft de aanslag opgeëist.
17 februari – Bij een zelfmoordaanslag in een rechtszaal in Quetta, Pakistan vallen 16 doden en 24 gewonden. Quetta is de hoofdstad van de provincie Beloetsjistan, welke grenst aan Afghanistan en Iran, en is de laatste jaren herhaaldelijk het toneel van tribaal geweld en aanslagen door de taliban.
18 februari – 63 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
19 februari – Bij een aanslag op een trein in het noorden van India, komen 68 mensen om, tijdens de daarop volgende brand. De slachtoffers waren overwegend Pakistanen. De dader was een Pakistaanse extremist die de aanslag pleegde op de “Vriendschaps Express” in een poging de relatie tussen India en Pakistan te beschadigen.
19 februari – Het zuiden van Thailand onderging het zwaarste geweld ooit sinds het bestaan van de staat. Er vonden 28 bomaanslagen, 9 moorden en een serie brandstichtingen plaats. De daders zijn waarschijnlijk extremistische islamisten die het overwegend islamitische zuiden willen afscheiden van het goeddeels boeddhistische Thailand.
6 maart – 114 doden door aanslagen in Hilla, Irak.
27 maart – In Tel Afar, Irak komen 152 mensen om het leven nadat twee vrachtwagens tot ontploffing werden gebracht.
11 april – Bij een aanslag in de Algerijnse hoofdstad, Algiers, komen meer dan 30 mensen om het leven. Al-Qaida heeft de aanslag opgeëist. Het is nog niet duidelijk waarom de aanslag is gepleegd.
9 mei – 19 doden bij een aanslag in Arbil, Irak.
15 mei – 45 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
19 mei – 16 doden bij een aanslag op een moskee in Haiderabad (Andhra Pradesh), India.
20 mei – 10 doden door een aanslag in de Afghaanse provincie Paktia.
22 mei – 25 doden door een aanslag in Bagdad, Irak.
23 mei – 2 doden bij een aanslag in Afghanistan. Een van de doden is een Finse soldaat.
24 mei – 27 doden door een aanslag in Fallujah, Irak.
mei 2007 – 2 doden in de Israëlische stad, Sderot door Qassam-raketten vanuit Gazastrook.
19 juni – 75 doden en 203 gewonden in Bagdad, Irak.
14 augustus – Grootste aanslag in Irak sinds de oorlog begon in 2003. In de stad Qahtaniya werden meerdere tankwagens opgeblazen. Er vielen 796 doden. Ongeveer 1300 mensen raakten gewond.
25 augustus – 44 doden door aanslagen in Haiderabad (Andhra Pradesh), India.
4 september – 21 doden door twee bommen in Rawalpindi, Pakistan.
18 oktober – Bij de grootste aanslag in de Pakistaanse geschiedenis vielen 136 doden en ongeveer 450 gewonden. Toen de ex-premier Benazir Bhutto terugkeerde naar Karachi, Pakistan vonden er twee grote explosies plaats. Bhutto zelf bleef ongedeerd.
27 december – Benazir Bhutto komt op 54-jarige leeftijd alsnog door een zelfmoordaanslag om het leven nadat ze een verkiezingstoespraak had gehouden op een politieke bijeenkomst van de Pakistan Peoples Party in Rawalpindi.

2008
1 februari – Door een aanslag op een markt in Bagdad vallen 99 doden en 196 gewonden. De daders blijken twee vrouwen te zijn met het syndroom van Down, waarschijnlijk door terroristen gedwongen om deze daad uit te voeren.
16 februari – 101 doden in Arghendab in Afghanistan door een zelfmoordaanslag tijdens een sportwedstrijd.
6 maart – Bij een aanslag op de Merkaz HaRav Yeshiva in Jeruzalem worden 8 Joodse studenten tijdens hun godsdienststudie vermoord door Alaa Abu Dhein.
13 mei – Een hindoetempel wordt aangevallen door islamitische terroristen. 63 doden en 216 gewonden.
20 september – Een terrorist blaast zichzelf op in het Mariott-hotel is Islamabad. Er vallen 53 doden.
26 november – Reeks gelijktijdige aanslagen in Bombay (Mumbai), India. Er vallen 178 doden.

2009
21 februari – Een aanslag op een kerk in Bauchi te Nigeria eist 11 levens.
27 februari – In het Somalische Mogadishu komen 42 mensen om door een aanslag.
24 juni – In Bagdad ontploft een bom op de markt in de sjiitische wijk Sadr City, waarbij 72 mensen om het leven komen.[8]
29 augustus – Een aanslag op een kerk in Wernyol te Soedan eist 43 levens. Er zijn 62 gewonden.
25 oktober – In het Iraakse Bagdad komen 160 mensen om door een zware autobom.
28 oktober – In Peshawar te Pakistan wordt een autobom tot ontploffing gebracht in een winkeldistrict dat alleen toegankelijk is voor vrouwen. Hierbij komen 117 mensen om het leven.[9]
8 december – Enkele autobommen gaan af in Bagdad. 127 doden en 448 gewonden.
25 december – Op Northwest Airlines-vlucht 253 van Amsterdam naar Detroit wordt een terroristische aanslag gepleegd met een pakketje PETN (80 gram) door Umar Farouk Abdulmutallab. Het pakketje moest tot ontploffing worden gebracht met een spuit chemicaliën. De aanslag mislukt; slechts 3 mensen (waaronder de terrorist) lopen brandwonden op.
28 december – Zelfmoordaanslag in Karachi, Pakistan. 45 doden en 82 gewonden.

2010
8 januari – In de Angolese exclave Cabinda wordt een aanslag op het Togolees voetbalelftal gepleegd door rebellen van de Angolese afscheidingsbeweging FLEC. Bij de grens met Congo-Brazzaville nemen rebellen de spelersbus van Togo onder vuur. Eén persoon wordt gedood en negen raken gewond.
29 maart – In de metro van de Russische hoofdstad Moskou plegen twee vrouwen een aanslag met bomgordels. Er vallen 40 doden en meer dan 100 gewonden.
31 oktober – Een gijzeling in een katholieke kerk in Bagdad eindigt in een drama. 53 personen komen om wanneer de gijzelnemers zichzelf tijdens een bestorming door de politie opblazen.
25 december – Tijdens kerstvieringen vinden enkele aanslagen op kerken plaats in de Nigeriaanse steden Jos en Maiduguri. Hierbij komen 39 personen om het leven. Terreurorganisatie Boko Haram eist de verantwoordelijkheid op.

2011
1 januari – Bij een bomaanslag op een kerk in Alexandrië komen 23 Kopten om het leven.
24 januari – Bij een bomaanslag op de luchthaven Domodedovo van de Russische hoofdstad Moskou vallen zeker 36 doden en 50 gewonden. De Tsjetsjeense rebellenleider Oemarov eist de verantwoordelijkheid op, en dreigt met meer aanslagen wanneer Tsjetsjenië geen onafhankelijkheid krijgt.
3 mei – Door een landmijn – die was geplaatst door de marxistische Naxalieten – komen elf politieagenten om in de Lohardaga district.[10]
11 april – Een bomaanslag in Minsk, in station Oktjabrskaja van het plaatselijke metronet, kost aan minstens twaalf mensen het leven; er zijn zeker 200 gewonden.
20 juli – Zeven partijleden van de Indian National Congress worden uit een hinderlaag vermoord door maoïsten van de Communistische Partij van India.
22 juli – De Noorse rechts-radicale islamcriticus Anders Behring Breivik pleegt twee aanslagen door nabij regeringsgebouwen in de Noorse hoofdstad Oslo een autobom te doen ontploffen en vervolgens in een sociaaldemocratisch jeugdkamp op het eiland Utøya meer dan zestig jongeren dood te schieten.
13 december – Een aanslag in Luik eist zes doden: vijf op de Place Saint-Lambert plus de dader, die ter plaatse zelfmoord pleegt. Er vallen 125 gewonden, waaronder vijf zwaargewonden. Eerder op de dag maakte de dader nóg een slachtoffer: in de garage van zijn woning wordt het dode lichaam van een 49-jarige schoonmaakster aangetroffen.

2012
20 januari – Bij een reeks aanslagen in de Noord-Nigeriaanse stad Kano worden verspreid door de stad minstens acht gebouwen van de politie en de geheime dienst aangevallen door Boko Haram. Hierbij komen tussen de 80 en 120 mensen om het leven.
11-22 maart – in de Franse regio Midi-Pyrénées vindt een drietal schietpartijen plaats, twee in de hoofdstad Toulouse en een in Montauban. In totaal komen zeven personen om het leven, waaronder drie kinderen en drie militairen. Alle doelbewust gekozen slachtoffers zijn van Maghrebijnse, Caribische of Joodse afkomst. Bij alle beschietingen wordt hetzelfde wapen gebruikt en wordt dezelfde scooter gesignaleerd. Uiteindelijk blijkt er één dader te zijn. Na de beschietingen van 19 maart geldt voor heel Zuid-Frankrijk het hoogste terreuralarm.
4 augustus – In Jemen explodeert een bom tijdens een begrafenis. Hierbij vallen 49 doden.
6 augustus – In het Nigeriaanse Okene wordt een kerk overvallen. Door terroristen wordt met machinegeweren geschoten, waarbij 20 doden vallen.
16 november – In Aleppo explodeert een auto nabij een Syrisch Orthodoxe Kerk. 20 doden en 15 gewonden.
25 november – Bij een aanslag op een kerk in het Nigeriaanse Jaji vallen 15 doden.
17 december – 21 doden en 74 gewonden na een bomaanslag bij een bushalte in het Pakistaanse Jamrud.

2013
15 april – Twee bommen ontploffen tijdens de Marathon van Boston. Er vallen drie doden en meer dan 260 gewonden. Twee Tsjetsjeense broers zitten achter de aanslag.[11]
26 mei – Leden van het Indian National Congress worden door ongeveer 250 maoïsten aangevallen in de Darbha-vallei in de Sukma-district. Hierbij komen 27 mensen om het leven.[12]
10 augustus – IS vermoordt met autobommen en schietpartijen op deze dag in de Iraakse steden Babil, Nineveh, Bagdad, Kirkoek en Nasiriyah meer dan 91 mensen. De doelwitten zijn onder andere markten, cafés, restaurants en moskeeën.[13][14]
21 september – Vier tot zes islamistische milities van de Somalische Al-Shabaab trekken schietend het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi binnen. Minstens 67 bezoekers, medewerkens en bewakers worden doodgeschoten en er vallen meer dan 175 gewonden. Daarna volgt een gijzelingsactie. De aanleiding tot de aanslag in het winkelcentrum is de aanwezigheid van 4.000 Keniaanse troepen in Somalië.
22 september – Bij een aanslag op een kerk in de stad Peshawar in Pakistan vallen 80-83 doden.
29 september – Studenten op een universiteitscampus in Noordwest-Nigeria worden in hun slaap verrast door milities van Boko Haram. 64 van hen komen om het leven.
5 oktober – Een aanslag op een brug in Bagdad kost aan 51 sjiïtische pelgrims het leven. Er vallen 109 gewonden.
25 december – Een ontploffende autobom kost op eerste kerstdag aan 24 kerkgangers in de Iraakse hoofdstad Bagdad het leven.
25 december – In de stad Bangui in de Centraal-Afrikaanse Republiek wordt een aanslag gepleegd op een kerk. Er vallen 5 doden.

2014
1 januari – Twee autobommen exploderen in Mogadishu. 11 doden en 17 gewonden.
2 januari – Een truck met explosieven explodeert in de Iraakse stad Balad Ruz. 19 doden en 37 gewonden.
26 januari – Strijders van Boko Haram overvallen een christelijk dorp in het noordoosten van Nigeria. In een kerk vallen 22 doden.[15]
24 mei – Bij een schietpartij in het Joods Museum van België worden vier mensen gedood. Op 30 mei, zes dagen na de schietpartij, wordt in Marseille bij toeval een verdachte aangehouden. De 29-jarige Mehdi Nemmouche uit de Noord-Franse stad Tourcoing reist met een uit Amsterdam afkomstige bus als de Franse douane bij een drugscontrole in zijn tas wapens en munitie vindt. Ook heeft hij een videocamera bij zich met daarop een verklaring waarin de verantwoordelijkheid voor de moorden wordt genomen.
15 december – In het centrum van Sydney (Australië) gijzelt een radicale Iraanse geestelijke een café. Na ruim zestien uur wordt de gijzeling door de politie beëindigd. Hierbij vallen drie doden, onder wie de gijzelnemer.
16 december – De taliban plegen een aanslag op een school in Pesjawar in Pakistan. Hierbij vallen 136 doden, waaronder zeker 100 kinderen.

2015
7 januari – Moslimextremisten plegen een aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in de Franse hoofdstad Parijs. Er vallen 12 doden en minstens 11 gewonden.
4-5 februari – Terroristen van Boko Haram vermoorden 91 mensen met behulp van schietpartijen en het in brand steken van gebouwen in Fotokol te Kameroen.[16]
14 februari – Vijf politieagenten en soldaten komen om het leven bij een aanval op het politiebureau in Mati Davao Oriental in Filipijnen. De aanval wordt gepleegd door de New People’s Army, de gewapende tak van de Communistische Partij van de Filipijnen.[17]
14-15 februari – Tijdens een bijeenkomst over de vrijheid van meningsuiting in de Deense hoofdstad Kopenhagen vindt een schietpartij plaats waarbij één dode valt. Later is er ook een schietpartij in een synagoge, waarbij een joodse bewaker om het leven komt. De dader wordt doodgeschoten door de politie.
18 maart – Drie terroristen nemen in de Tunesische hoofdstad Tunis een bus met toeristen onder vuur en bestormen daarna het Bardomuseum. Bij de aanslag vallen 23 doden en tientallen gewonden. De politie schiet twee van de terroristen dood. De derde dader is voortvluchtig. De terreurbeweging IS eist de aanslag op.[18][19][20]
20 maart – Bij zelfmoordaanslagen op twee sjiitische moskeeën in de Jemenitische hoofdstad Sanaa komen zeker 142 mensen om het leven. De aanslagen worden opgeëist door IS.
2 april – Bij een aanslag op het Garissa University College in Kenia komen 147 mensen om. De aanslag wordt opgeëist door terreurbeweging Al-Shabaab.
3 mei – Bij een aanslag op het Curtis Culwell Center in de VS komen de twee daders om. De aanslag was gericht op een conferentie rond een tentoonstelling van spotprenten van Mohammed.
1-2 juli – Terroristen vallen verschillende moskeeën aan in Kukawa (Nigeria), maar ook in hun woningen wordt een aantal mensen vermoord. In totaal vallen er 145 doden. Boko Haram claimt de verantwoordelijkheid.[21]
17 juni – Er vallen minstens 31 doden en honderden gewonden bij een reeks bomaanslagen gericht tegen de sjiitische minderheid in Sanaa. De aanslagen worden opgeëist door IS.
26 juni – Bij de Franse stad Lyon wordt één persoon onthoofd bij een aanslag op een gasfabriek. Er vallen verder twee gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS. Bij een aanslag op een strand in Sousse, een stad in Tunesië, komen zeker 39 mensen om het leven. Een derde aanslag wordt gepleegd in Koeweit. Bij deze zelfmoordaanslag, die eveneens opgeëist wordt door IS, vallen minstens 27 doden.
29 juni – Bij een bomaanslag in Sanaa komen minstens 28 mensen om het leven. De aanslag wordt opgeëist door IS en zou gericht zijn tegen twee leiders van de Houthi-rebellen.
12 juli – Bij aanslagen in Irak vallen zeker 21 doden en 62 gewonden. De aanslag wordt toegeschreven aan IS.[22]
20 juli – Tijdens een bijeenkomst van een socialistische jeugdbeweging in de Turkse plaats Suruç vallen door een zelfmoordaanslag 27 doden en zeker 200 gewonden. De aanslag wordt toegeschreven aan IS.
31 juli – Joodse terroristen steken een Palestijns huis in Duma in brand. Een peuter van 18 maanden komt daarbij om het leven. Een 4-jarig broertje wordt levensgevaarlijk gewond opgenomen in het ziekenhuis evenals de vader en moeder, die kort daarna na elkaar sterven.
12 augustus – In het zuiden van de Filipijnen verovert de terreurgroep Abu Sayyaf een dorpje en pleegt een vijftal aanslagen. Hierbij vallen 31 doden (het dorpshoofd wordt onthoofd) en ruim 200 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door Abu Sayyaf.
13 augustus – Bij een bomaanslag in Bagdad op een marktplein in Sadr City sterven 76 mensen. De aanslag wordt opgeëist door IS.[23]
17 augustus – Bij een bomaanslag bij de Erawan-tempel in Bangkok vallen 22 doden, waaronder twee buitenlanders. Er vallen ruim 120 gewonden. De aanslag wordt door niemand opgeëist.
21 augustus – Een man probeert in een Thalystrein in de Franse stad Arras een aanslag te plegen. Passagiers kunnen hem nog net stoppen. Drie andere raakten gewond. IS eist de aanslag op.
22 oktober – Op een school in het Zweedse Trollhättan worden een leraar en een 15-jarige scholier vermoord door een man met nazisympathieën, die alleen mensen met een donkere huid aanvalt.[24]
31 oktober – Kogalymavia-vlucht 9268, een Russisch passagiersvliegtuig onderweg van Sharm-el-Sheikh naar Sint-Petersburg, stort neer in de Egyptische Sinaïwoestijn. Alle 224 inzittenden komen om. De aanslag wordt opgeëist door IS.
1 november – Bij een aanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu vallen 6 doden. De aanslag wordt opgeëist door Al-Shabaab.
12 november – Bij twee zelfmoordaanslagen in een voorstad van de Libanese hoofdstad Beiroet vallen zeker 43 doden en bijna tweehonderd gewonden. De terroristische organisatie IS eist de verantwoordelijkheid op.
13 november – Meerdere aanslagen in Parijs, onder meer bij het Stade de France en een concert in het Bataclan. De aanslagen worden opgeëist door IS.
13 november – Bij aanslagen in Irak, gericht tegen de sjiitische bevolking die tegen IS strijdt, vallen minstens 21 doden en 41 gewonden. De aanslagen worden toegeschreven aan IS.
17 november – Bij een zelfmoordaanslag nabij een benzinestation in de stad Yola (Nigeria) worden minstens 32 mensen gedood en 80 gewond. De terreurorganisatie Boko Haram wordt verantwoordelijk gehouden.[25]
18 november – Bij een zelfmoordaanslag op een markt in de stad Kano (Nigeria) worden 21 mensen gedood en 7 gewond. De terreurorganisatie Boko Haram wordt verantwoordelijk gehouden.[26]
20 november – Bij een aanslag op een hotel in de Malinese hoofdstad Bamako worden 20 mensen gedood. De aanslag wordt opgeëist door Al Qaida in de Islamitische Maghreb.
27 november – Bij een aanslag in de Bengaalse stad Bogra vallen 1 dode en 3 gewonden. IS eist de aanslag op.
30 november – Bij een zelfmoordaanslag in het noorden van Bagdad komen negen mensen om, 21 raken gewond. Ook deze aanslag wordt door IS opgeëist.
31 december – Zelfmoordaanslagen in de Syrische stad Kamishli eisen 40 doden en 50 gewonden. IS eist de aanslag op.

2016
1 januari – Bij een schietpartij in Tel Aviv vallen 2 doden. IS eist de aanslag op.
1 januari – Bij een aanslag op een restaurant in de Afghaanse hoofdstad Kabul eisen 2 doden. De taliban eisen de aanslag op.
1 januari – Een aanslag in Mogadishu eist 3 doden. Hij wordt opgeëist door Al-Shabaab.
3 januari – Bij een zelfmoordaanslag in de Iraakse stad Tikrit vallen 20 doden, onder wie 5 terroristen en 22 gewonden. IS eist de aanslag op.
4 januari – Een grote explosie in de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen zeker tien doden. De taliban eisen de aanslag op.
7 januari – Bij een aanslag op een trainingscentrum voor agenten in Zlitan vallen tientallen slachtoffers. Ten minste vijftig mensen komen om het leven. Meer dan honderd mensen raken gewond. IS eist ook deze aanslag op.
7 januari – Een aanslag in Caïro eist 1 dode. Opnieuw is IS verantwoordelijk.
7 januari – In de Amerikaanse stad Philadelphia wordt een agent beschoten, er valt 1 gewonde. IS eist deze aanslag op.
8 januari – Bij een aanslag op een hotel in de Egyptische badplaats Hurghada worden 3 toeristen neergestoken. De aanslag wordt opgeëist door IS.
11 januari – Bij een aanslag op een winkelcentrum in de Iraakse hoofdstad Bagdad vallen 18 doden en 50 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS.
12 januari – Bij een bomaanslag in de Turkse stad Istanboel vallen 11 doden (10 Duitsers en een Peruaan). De aanslag wordt opgeëist door IS.
13 januari – Bij een aanslag op een moskee in het noorden van Kameroen vallen zeker tien doden en tientallen gewonden. Boko Haram eist de aanslag op.
13 januari – Bij een aanslag bij het Pakistaanse consulaat in de Afghaanse stad Jalalabad komen zeker twee mensen om het leven. De taliban eisen de aanslag op.
14 januari – Aanslagen in Jakarta, Indonesië eisen 7 levens. De aanslag wordt opgeëist door IS.
15 januari – Aanslagen in Ouagadougou, Burkina Faso eisen 27 levens. De aanslagen worden opgeëist door Al Qaida in de Islamitische Maghreb.
15 januari – Bij de aanval van op een legerbasis in Somalië worden zeker 180 Keniaanse soldaten gedood. De aanslag wordt opgeëist door Al-Shabaab
16 januari – In de Syrische provincie Deir ez-Zor vallen zeker 300 doden.
17 januari – Bij een aanslag in de Afghaanse stad Jalalabad vallen zeker 14 doden en 13 gewonden. De taliban eisen de aanslag op.
18 januari – Bij twee zelfmoordaanslagen in de Kameroense stad Mayo Tsanaga vallen 5 doden. De aanslag wordt opgeëist door Boko Haram.
20 januari – Bij een aanslag in het noordwesten van Pakistan vallen 20 doden en 51 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door de taliban.
21 januari – In Caïro worden bij een bomaanslag op een huis nabij de piramiden van Gizeh 6 politieagenten en 3 anderen gedood. De aanslag wordt opgeëist door IS.
21 januari – Bij een dubbele zelfmoordaanslag bij een hotel en een restaurant in de Somalische hoofdstad Mogadishu vallen zeker 20 doden. De aanslagen worden opgeëist door de jihadistische organisatie Al-Shabaab.
27 januari – Een Nederlander pleegt een aanslag op de president van Jemen waarbij zeker 7 doden vallen. De aanslag wordt opgeëist door IS.
31 januari – Bij een aanslag in Dalori vallen 85 doden en 135 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door Boko Haram.
31 januari – Twee zelfmoordaanslagen nabij het Tsjaadmeer kosten 3 levens, er vallen nog 86 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door Boko Haram.
31 januari – Bij een drievoudige aanslag in Damascus vallen minstens 45 doden en 110 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS.
1 februari – Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen zeker 20 doden (waaronder de dader). De aanslag wordt opgeëist door de taliban.
3 februari – Een aanslag in Jeruzalem eist 4 doden. Er vallen 2 gewonden. De aanslag wordt door het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina opgeëist.
6 februari – Bij een zelfmoordaanslag in het zuidwesten van Pakistan komen zeker tien mensen om. Zeker veertig anderen raken gewond. De taliban eisen de aanslag op.
8 februari – Bij een zelfmoordaanslag op een bus van het Afghaanse leger in de noordelijke provincie Balch komen drie militairen om het leven. Achttien andere soldaten raken gewond. De aanslag wordt opgeëist door de taliban.
17 februari – Bij een aanslag in de Turkse hoofdstad Ankara vallen 18 doden en 45 gewonden.[27]
17 februari – Bij een zelfmoordaanslag in de Jemenitische havenstad Aden vallen zeker 13 doden. De aanslag wordt opgeëist door de Houthi-rebellen.
21 februari – Bij een dubbele aanslag met een bomauto komen in de Syrische stad Homs zeker 57 mensen om. IS eist de verantwoordelijkheid op.
25 februari – Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een sjiitische moskee in de Iraakse hoofdstad Bagdad komen zeker negen mensen om. 22 anderen raken gewond. De aanslag wordt opgeëist door IS.
26 februari – Een bloedbad op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu eist 20 levens. Deze aanslag wordt opgeëist door terreurbeweging Al-Shabaab.
27 februari – Bij een ontploffing voor het Afghaanse ministerie van Defensie in de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen minstens negen doden. De taliban eisen de aanslag op.
27 februari – Een 33-jarige man pleegt een aanslag met molotovcocktail op een moskee vol bezoekers in de Nederlandse plaats Enschede. Er vallen geen slachtoffers. De terrorist wordt opgepakt door de politie.[28]
28 februari – Twee zelfmoordaanslagen nabij de Iraakse hoofdstad Bagdad kosten aan zeker zeventig mensen het leven.
7 maart – Bij een aanval van (hoogstwaarschijnlijk) terreurgroep IS op het Tunesische grensplaatsje Ben Guerdan komen zeker 53 mensen om. Het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken liet volgens persbureau AP in een verklaring weten dat in totaal 35 terroristen, zeven burgers en elf Tunesische militairen waren omgekomen.
13 maart – Aanslagen in Grand-Bassam, Ivoorkust eisen 18 levens. De aanslagen worden opgeëist door Al Qaida in de Islamitische Maghreb.
19 maart – Bij een zelfmoordaanslag in de Turkse stad Istanboel vallen 5 doden en 36 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS.
22 maart – Aanslagen Brussel: bij twee explosies op Brussels Airport en een derde in de Brusselse metro vallen 32 doden (exclusief 3 daders) en circa 340 gewonden. De aanslagen worden opgeëist door IS.
25 maart – Bij een aanslag in een Iraaks voetbalstadion vallen 41 doden. Er raken 105 mensen gewond. De aanslag wordt opgeëist door IS.
25 maart – Drie zelfmoordterroristen richten een bloedbad aan bij een legerkamp in Aden, in het zuiden van Jemen. Bij het kamp van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie vallen zeker 26 doden, onder wie ook burgers. Strijders van IS eisen de verantwoordelijkheid op.
27 maart – Bij een explosie in een park in de Pakistaanse stad Lahore komen zeker 72 mensen om. Ook vallen er zo’n 300 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door Jamaat ul-Ahrar, een afsplitsing van de Pakistaanse taliban.
13 mei – Bewapende IS-terroristen vallen een café aan in Balad, een stad ten noorden van Bagdad. Op dat moment zit het café vol zat met fans van Real Madrid CF. Zeker 28 mensen komen om en meer dan 45 mensen raken gewond.
7 juni – Bij een aanslag op een bus vol politiemensen in Istanboel nabij het toeristische centrum vallen zeker elf doden en tientallen gewonden. TAK eist de verantwoordelijkheid op.[29]
8 juni – Bij een bomaanslag in Istanboel vallen zeker 3 doden en meer dan 30 gewonden. Niemand eist de verantwoordelijkheid op.
8 juni – Bij een schietpartij in Tel Aviv vallen vier doden en zeven gewonden als twee Palestijnen het vuur openen op bezoekers van een restaurant.[30]
12 juni – Bij een schietpartij in een nachtclub in Orlando (VS) vallen 50 doden en 53 gewonden. De dader verklaarde trouw aan IS, maar was geen lid.
28 juni – Bij een terroristische aanslag op de luchthaven Istanboel Atatürk vallen minstens 41 doden en 239 gewonden.
3 juli – Bij een dubbele aanslag in Bagdad vallen 292 doden[31] en meer dan 300 gewonden.[32] IS eist de aanslag op.
14 juli – Bij een aanslag met een vrachtwagen op de Promenade des Anglais in Nice vallen ten minste 84 doden en vele tientallen gewonden. De aanslag wordt later opgeëist door terreurgroep IS.[33]
6 augustus – Een man trekt aan de ingang van een politiekantoor in het Belgische Charleroi een machete en valt daar twee agentes mee aan, terwijl hij “Allahu Akbar” roept. Een agente geraakt ernstig gewond aan het gezicht, een tweede lichtgewond. Een derde agente kan tijdig reageren en schiet de man neer, die in het ziekenhuis overlijdt aan zijn verwondingen. IS eist de aanslag op.[34]
2 september – In de stad Mardan in noordelijk Pakistan gooit een zelfmoordterrorist eerst een handgranaat om vervolgens een rechtszaal binnen te rennen. Daar laat hij een bom ontploffen. Als hij probeert de raadskamer binnen te dringen, wordt hij neergeschoten. Er sterven twaalf mensen (inclusief de aanvaller) en er vallen meer dan vijftig gewonden. Dezelfde dag nemen vier terroristen een christelijke wijk van Pesjawar op de korrel. Ook zij worden doodgeschoten. Jamaat-ul-Ahrar, een factie van de taliban, eist de verantwoordelijkheid op.[35]
10 september – Bij een dubbele zelfmoordaanslagen in Bagdad vallen minstens 40 doden en 60 gewonden. IS eist de aanslag op.[36]
16 september – Bij een zelfmoordaanslag op een soennitische moskee in Noordwest-Pakistan vallen zeker 28 doden en meer dan 30 gewonden. Jamaat-ul-Ahrar eist de aanslag op.[37]
17 september – Bij een bomaanslag in New York vallen 29 gewonden. Een aanslag in New Jersey eist geen doden of gewonden.
26 september – In de provincie Mardin in Turkije komen vier Turkse soldaten om het leven door een bermbom die volgens Turkse media afkomstig was van de PKK.[38]
9 december – Bij een dubbele, door schoolmeisjes uitgevoerde zelfmoordaanslag in Madagali in Nigeria vallen 57 doden (exclusief de daders) en 177 gewonden. Boko Haram eist de aanslagen op.[39]
10 december – Een zelfmoordaanslag in Aden in Jemen doodt minstens 50 Jemenitische soldaten. Verder vallen er ongeveer 70 gewonden.[40]
10 december – Explosies bij het stadion van Beşiktaş in Istanboel. Er vallen 38 doden. De aanslag wordt opgeëist door de Koerdische Vrijheidsvalken (TAK).[41]
11 december – Een zelfmoordaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu eist 29 doden (exclusief de dader) en 50 gewonden. Al-Shabaab eist de aanslag op.[42]
11 december – Bij een zelfmoordaanslag in een koptische kathedraal in Caïro vallen minstens 25 doden en 47 gewonden. Islamitische Staat eist de aanslag op.[43][44]
17 december – Een bomauto ontploft naast een bus met militairen in Kayseri in Turkije. Er vallen 14 doden. De aanslag wordt opgeëist door de Koerdische Vrijheidsvalken (TAK).[45]
19 december – De Russische diplomaat Andrei Karlov wordt doodgeschoten tijdens een tentoonstelling in Ankara. De schutter wordt zelf een half uur later door de politie doodgeschoten.[46]
19 december – Een vrachtwagen rijdt in op een kerstmarkt in Berlijn. Er vallen twaalf doden en 48 gewonden. Islamitische Staat eist de aanslagen op.
23 december – Meerdere autobommen in Mosoel eisen gezamenlijk ruim 30 doden. IS eist de aanslag op.[47]
24 december – In een reeks bomaanslagen en door mortiervuur vallen in Irak minstens 10 doden.[48]
kerstmarkt in Berlijn is maandagavond een vrachtwagen ingereden op het publiek. Er is sprake van zeker 12 doden en tientallen gewonden. De autoriteiten zagen een aanslag aankomen, maar wisten die niet te voorkomen.

2017
1 januari – Bij een schietpartij in een nachtclub in Istanboel, Turkije vallen 39 doden en 69 gewonden. De dader sloeg op de vlucht. [49]

Zoals te zien is de dodenijst de laatste 2 jaar, sinds de “vluchtelingen” invasie in Europa enorm gestegen! Europa bereidt u voor op de Totale Ondergang!

WIE NOG STEEDS BEWEERT DAT DE ISLAM VREDE IS, HEEFT BLOED AAN ZIJN HANDEN EN IS EEN MEDEPLICHTIGE AAN MASSAMOORD!