Algerije gaat ‘aso-asielzoeker’ niet zomaar terugnemen!

algerije

RP: Eerst betalen! Want de oprotpremie is geschrapt!

De Nederlandse regering wil asielzoekers uit veilige Noord-Afrikaanse landen snel uitzetten, maar stuit op weerstand. Algerije noemt de overlastgevende asielzoekers maar ‘een klein probleem’ en wil alleen meewerken als er een deal over economische samenwerking wordt gesloten.

De afgelopen maanden kwamen opeens honderden Marokkanen en Algerijnen als asielzoekers naar ons land. Ze hebben vrijwel geen kans op een verblijfsvergunning, omdat ze uit een veilig land komen. RTL Nieuws berekende dat deze migranten in zeker veertien Nederlandse gemeenten voor onrust zorgden, onder meer door diefstal en vandalisme.
Momenteel weigeren landen als Marokko, Tunesië en Algerije in veel gevallen om de migranten terug te nemen.
Algerije nam dit jaar 47 mensen terug, maar alleen de afgelopen maanden kwamen er al zo’n 680 Algerijnen naar Nederland. In veel gevallen hebben de asielzoekers geen papieren, wat uitzetting lastig maakt. De ambassadeur zegt dat hij niemand kan dwingen om terug naar huis te komen. ‘Ze zijn vrij om te doen wat ze willen.’

Ayadi zegt dat zijn land best wil helpen om afgewezen Algerijnen terug te nemen, maar daarvoor moet Nederland wel eerst een deal sluiten.

RP: Met andere woorden Nederland moet hem betalen om zijn eigen mensen terug te nemen! 

Elsevier