GEEN KERSTVIERING IN AZC’S

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Christelijke vluchtelingen voelen zich in toenemende mate onveilig in opvanglocaties. Dat signaleert de christelijke stichting Gave, die zich genoodzaakt ziet om een folder te maken om daarmee aan alle asielzoekers uit te leggen wat godsdienstvrijheid betekent.

Vooral asielzoekers die de islam verruilen voor het christendom hebben het moeilijk. Het is gevaarlijk om daar open en eerlijk over te zijn. Deze mensen leven vaak in angst en durven vaak geen hulp te zoeken om escalatie te voorkomen.

CU-Kamerlid Voordewind maakt zich al langer hard voor de positie van bedreigde christenen in de opvang. Hij is blij dat er eindelijk een folder voor hen komt. Daar had hij bij staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) al op aangedrongen.
De politicus hoort meerdere angstaanjagende verhalen over christenen die bijvoorbeeld gedwongen worden door moslims om ’s nachts te bidden en van wie de bijbel afgepakt wordt. „Laatst was er een mes met een briefje gevonden met daarop ‘sterf christenhond’. Maar ja, dan worden de daders weer niet gevonden.”

RP: Aangezien de moslims oververtegenwoordigd zijn in de AZC’s is Kerst vieren voor de Christenen levensgevaarlijk!

 

Advertenties