Als Nederland mogen we trots zijn op alles wat we bereikt hebben

         De keiharde realiteit: “Uiteindelijk is er veel onrust en zijn de regering en het parlement de uitlaatklep van deze energie in de samenleving. Het bewust negeren van referenda- of verkiezingsuitslagen voedt de gedachte dat stemmen er eigenlijk niet echt toe doet.” (RP: en niet alleen de gedachte maar de stellige overtuiging, want de bedrieglijkheid hiervan in de afgelopen decennia, is het beste bewijs!)

 

OpinieZ

Nederland stond weer eens politiek correct op zijn achterste benen, nadat Geert Wilders in De Telegraaf had opgeroepen om „schoon schip” te maken. De timing van deze uitspraak nadat de rechter hem schuldig hadden bevonden was interessant en suggestief. Maar opvallend genoeg trok Wilders zijn opmerking enkele dagen later weer half in.

Schoon schip maken ging vooral over het oplossen van de tsunami aan vreemdelingen, legde hij uit. Hij bedoelde niet om rechters weg te sturen. Nederland moet alleen weer baas worden in eigen land.

Afzinken
Ik was met stomheid geslagen over de nuance die Wilders aanbracht. We moeten namelijk in Nederland niet alleen schoon schip maken, we moeten zelfs een aantal schepen spreekwoordelijk afzinken in de Noordzee. De reden is heel simpel: snoeien doet bloeien. Deze manier van denken is makkelijk uit te leggen als je de vergelijking maakt met grote technologische doorbraken. Als we altijd maar een betere…

View original post 742 woorden meer

Advertenties