GELIJKE RECHTEN VOOR ALLEN!

kerst-mohamed

(Een feestelijk kerstverhaal)
De naam van ons KERSTFEEST mag kennelijk niet meer in de openbaarheid worden genoemd wegens ‘gevoeligheden’ van mohammedanen. Dat merken we dezer dagen.
Dat woord wijst namelijk op Christenen, en die lieden moet men in islamkringen niet.
Aan Christenen en hun uitingen zoals kerstfeest, kerstbomen, kerststalletjes, kruisjes en dergelijke zaken heeft een beetje islamiet gewoon een hekel. Of indien niet, dan moet hij die hekel toch hebben op bevel van zijn of haar ‘imam’.
En eigenlijk, eigenlijk, moeten ze zelfs dood die Christenen, en dat volgens mohammed en zijn onwrikbare ‘heilige’ koran.
Kerst moet nu ‘DECEMBERFEEST’ heten, of wat ook, als het maar géén ‘Kerstfeest’ is of op andere wijze alsnog naar de christelijke oorsprong verwijst..
MAAR…..

Diezelfde gevoeligheden kennen wij Nederlanders uiteraard ook, en met name is dat het geval bij de Christenen daaronder. In hún ‘Kerst’ zit meer diepgang dan bij welke niet-christelijke kerstvierder dan ook. En dan komt men de naam van dat feest niet of nauwelijks meer tegen? Dat is haast beledigend in onze vrije maatschappij.

Wij Westerlingen zijn, en dat is dus gerechtvaardigd en wederzijds, niet zo dol op mohammedanen met hun soms vreemde gewoonten en bedreigende teksten uit dat toch wel aardig wat jaartjes ‘gedateerde’ handboek van ze. 1400 jaar terug in het grauwe verleden of zo. Nooit een wijziging want dat mag niet.
Eerlijk gezegd, nogal veel van die islamieten moeten wij Nederlanders eigenlijk óók niet.
Om zeer geldige redenen zelfs, niet zo maar wegens ‘gevoelens’ of op grond van een of ander agressief boekwerkje.
Eerlijk is het daarom om ook mohammedaanse feesten van een andere naam te voorzien. Onze autoriteiten zullen daar vast hun goedkeuring aan geven, want zij zijn vanzelfsprekend voor het ‘gelijkheidsbeginsel’. Iedereen dezelfde plichten én rechten!

Ik heb alvast een paar voorstellen, die ik volgaarne aan mijn vrienden en vriendinnen hier voorleg ter beoordeling. (Andere voorstellen zijn uiteraard van harte welkom).
Het Offerfeest (Eid-ul-Adha) gaan we noemen ‘Dierenmartelfeest’
Het Suikerfeest (Id-ul-Fitr) gaan we noemen ‘Diabetesfeest’
De Ramadan (Vastentijd) gaan we noemen ‘Nachtelijk Volvreetfeest’
Laat iets van je horen, beste vrienden en -dinnen.
En o ja, een héél fijn KERSTFEEST gewenst!

Frans Brassens
18 december 2016

Advertenties