Rutte ramt Oekraïne-deal er door!

rutte-leugenaar

Het volk is weer grandioos belazerd!

Wilders: Rutte moet opstappen en wegwezen!
Vanuit Den Haag klinken giftige reacties op het nieuws dat er donderdag in Brussel een akkoord is bereikt over het Europese associatieverdrag met Oekraïne. ’Aftreden en wegwezen. Dat is de boodschap van PVV-leider Geert Wilders aan het adres van premier Mark Rutte.’

Wilders dreigde eerder op de dag al om volgende week een motie van wantrouwen tegen Rutte in te dienen als die de nee-stem van het referendum „aan zijn laars lapt” en in Brussel zou instemmen met het associatieakkoord.

Telegraaf >>
Nu moet Rutte nog toestemming krijgen van de Tweede en Eerste Kamer. Vooral in de Senaat zit het kabinet moeilijk, omdat het daar bij lange na geen meerderheid heeft. Zeker geen gemakkelijke opdracht op voorhand.

Dat hij het verdrag wel echt wil ratificeren is volgens de premier om een enkele reden: Rusland. ‘De reden is puur geopolitiek,’ aldus Rutte. ‘Europese eensgezindheid ten opzichte van Russische buitenlandpolitiek.

Elsevier >>

Waarmee het eerdere verhaal van Rutte dat het slechts een handelsakkoord was definitief een leugen blijkt te zijn.

Regeren zou vooruit zien moeten zijn. En je hoeft maar tot januari te kijken in dit geval wanneer Trump aantreedt. De oorlogshitserij van de Verenigde Staten richting Rusland heeft dan zijn langste tijd gehad. En dan staat de EU met het volharden in deze koers alleen en in zijn hemd.

Trump heeft als minister van Buitenlandse Zaken nota bene Tillerson aangesteld, CEO van Exxon, die goed ligt bij Poetin. En dat zal zeker een rol gespeeld hebben bij de keuze van Trump.

Fenixx

Advertenties