EU KOST ONS 40 MILJARD!

Wist U dat …………………?!

De Europese Unie ons meer kost dan het oplevert.

Contributie aan de EU jaarlijks 7,5 miljard.
Goederen die van buiten de EU komen, daar worden invoerrechten over betaald en 25% van dat bedrag mogen we aftrekken voor onze administratie.
Jaarlijks is dat circa 14 miljard aan invoerrechten. Daar houden we zelf dus 3,5 miljard en de rest gaat ook naar Brussel, zijnde 10,5 miljard.
In 202 hadden we een Staatschuld (bron CBS) van 168 miljard euro. In 2015 was dat 480 miljard. Een toename aan schuld van 480-168= 312 miljard. Deel dat eens door het aantal jaren dat we nu lid van de EU zijn en dat kost ons dus jaarlijks iets meer dan 22 miljard euro.

Dus de voorzichtige conclusie is dat de EU ons dus al direct 40 miljard euro kost ofwel 40.000.000.000.- eurootjes

Wist U dat……………….

Ons Kabinet kwistig strooit met pepernoten van goud aan hun vriendjes.

Bedrijven die exporteren sluiten een kredietverzekering af, zodat ze altijd hun geld krijgen. De overheid staat daar garant voor. Echter de banken brengen doodleuk rente bij die garant staande overheid in rekening, en dat kost ons jaarlijks als belastingbetaler circa 12 miljard euro. Ronduit een verkapte staatsteun voor banken die de belastingbetaler moet ophoesten.
De privatisering zou de zorgkosten goedkoper maken. Dat dit een grove leugen is , zal u niet ontgaan zijn. Het afschaffen van zowel de zorgpremie als het eigen risico zou niet kunnen omdat het te duur is.
Kijken we naar het spaargeld van die zorgverzekeraars, dan is dat in 10 jaar opgelopen naar meer dan 12 miljard euro.
Om die zorgverzekeraars in stand te houden, kost ons dat jaarlijks meer dan twee miljard aan loon- en overheadkosten. Prachtige gebouwen en riante salarissen over de rug van de hardwerkende burger is het resultaat.

Calculeren we de kosten van de bureaucratie die de ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen en andere zorgverleners moeten maken, dan is dat met twee miljard amper betaald.
Dus de voorzichtige conclusie is dat het Kabinet ons jaarlijks voor meer dan 26 miljard euro bedonderd, of wel 26.000.000.000.- eurootjes.

Wist U dat……………..

De re-integratie volledig mislukt is en dat de kosten ons nog eens gruwelijk zullen opbreken.

Verdringing op de arbeidsmarkt kost ons jaarlijks 2 miljard.
Openstaande grenzen, een bron van geluk voor criminelen, kosten ons jaarlijks 0.9 miljard aan gestolen goederen die in vier uur tijd de grens overgaan.
De politie heeft door de toename daarvan en het werk op AZC’s etc. meer werk te doen en de kosten daarvan zijn meer dan 3 miljard. (Bron CBS).

Dus de voorzichtige conclusie is dat het Kabinet ons laat opdraaien voor kosten die met een goed beleid voorkomen hadden kunnen worden, kosten dus 5.9 miljard ofwel 5,900.000.000.- eurootjes.

Samengevat kost alleen al in dit stukje huisvlijt, dat ik graag ter overweging meegeef in uw keuze voor een volgend Kabinet op 15 maart, in totaliteit met deze pijnpunten al:

Kosten EU = 40 miljard euro
Kosten vriendjespolitiek 26 miljard euro
Kosten re-integratie 5.9 miljard euro

Totaal is dat 71.9 miljard 71.900.000.000.0 eurootjes, wat volstrekt niet nodig is en beter aan onze burgers besteed kan worden.

Daar kunnen met gemak dan de premie en het eigen risico van de zorg van betaald worden.

Sjef Smeets, Boxmeer

RP: Dus NEXIT anders is het einde oefening voor Nederland en wordt het binnenkort FINISHIT!

finish

Advertenties