Ter Apel zet camera’s in tegen asociale ‘asielzoekers’

Criminele sprookjesvertellers

minderjarig-asielzoeker

Ze zijn noch minderjarig, noch vluchtling

Ter Apel wordt al geruime tijd geteisterd door de groep asielzoekers, veelal afkomstig uit veilige landen, die voor onrust zorgt onder bewoners en bedrijven.

Met het cameratoezicht geeft de gemeente gehoor aan de bezwaren, aldus de gemeente zelf.

Geen recht op asiel

Ter Apel valt onder de gemeente Vlagtwedde, dat al eerder een reeks maatregelen aankondigde tegen de asielzoekers. Het gaat om een groep asielzoekers die geen recht hebben op asiel in Nederland. Ze maken zich onder meer schuldig aan diefstallen, zakkenrollen en het intimideren van bewoners.

Lees ook
Nederland niet zomaar af van Marokkaanse ‘asielzoekers’2016-04-11 12:24:43 TER APEL – Asielzoekers bij aanmeldcentrum Ter Apel. Volgens recente cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie is de stroom asielzoekers – na een piek rond de jaarwisseling – in de loop van dit jaar steeds verder gedaald. ANP ROBIN UTRECHT

Burgemeester Leontien Kompier (PvdA) liet vorige week weten dat asielzoekers die de openbare orde verstoren een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden krijgen. Ook wordt er extra politie ingezet in het gebied rondom het asielzoekerscentrum, en werd er eerder een alcoholverbod in dat gebied ingezet.

Daarnaast worden er dus vanaf maandag zes camera’s opgehangen om extra toezicht uit te oefenen. Vijf van de camera’s komen in het winkelgebied en een in de omgeving van een viaduct die op looproute vanuit het asielzoekerscentrum naar het winkelcentrum ligt.

Eerder op de dag gaf ook busmaatschappij Qbuzz, die ook een buslijn tussen Ter Apel en Emmen heeft, aan extra maatregelen te hebben moeten inzetten om de asielzoekers in toom te houden. Asielzoekers rijden daar zwart, gedragen zich agressief en asociaal en bedreigen in sommige gevallen buschauffeurs.

Bron: Elsevier

Lees ook hier:

Advertenties