DIJSSELBLOEM: “De bankencrisis is de oorzaak van Populisme”

dissel2

Dat Dijsselbloem (PvdA) een ergerlijk soort ‘nepper’ is, wisten we al veel langer.
De onnozele hals doet er vandaag nog een schepje bovenop tijdens een interview met het Financieel Dagblad. Hij stelt:
-Het ‘populisme’ (lees Geert Wilders) komt door de banken, de ‘bankencrisis’ met name-

Dijsselbloem, wat een geborneerde zakkenwasser ben je toch! Als je dat echt meent te kunnen stellen dan zie je toch heus aan geweldig veel onverkwikkelijke zaken voorbij die veel eerder dan die ‘bankencrisis’ oorzaak zijn van ‘populisme’.
Zaken die normale burgers, als ze geen bord voor hun kop hebben, en zéker mensen die Geert Wilders, (‘de PVV-populist’), als hun woordvoerder hebben uitverkoren, dagelijks waarnemen.

Dat uiterst begrensde ideetje van je pleit niet voor je intelligentie Dijsselbloem.
Ben je misschien alleen maar een ventje dat best aardig kon rekenen vroeger? En was dat misschien je enige troef? Ja, dan begrijp ik wie en wat je bent:

Een ‘Idiot savant’ heet dat in het Frans. Iemand die wereldvreemd is en tot niets anders in staat is dan tot één kunstje. Bij jou is dat dan ‘rekenen’, en die vaardigheid is nu in dienst van ‘het kabinet’. Het geld verspillende en over de balk gooiende kabinet mogen we wel stellen.

En je hebt er nog andere ‘bazen’ bij gekozen, Dijsselbloem. Miljarden graaiende bazen in de ‘Europese Unie’. Bazen die je maar al te graag ter wille bent en voor wie je kritiekloos klaar staat met een vooraf al ingevuld betalingsformulier.
De belastingbetalende burger die constant de klos is, vergeet je met het grootste gemak.

Dijsselbloem, je evenaart Rutte in misleiding en leugenachtigheid. En nog altijd, nog áltijd heb je niet door dat het Nederlandse volk bezig is massaal te ontwaken en dat je door die mensen wordt uitgekotst.
Nog altijd ook heb je niet door dat misleidend gezwets niet meer helpt om het tij te keren.
Het tij waardoor jij en je kornuiten zullen worden weggespoeld.

Frans Brassens
11 december 2016

Advertenties