Declaratie godsdienstlessen in Amsterdam

koran-leren

Vorig jaar declaratie: 285 duizend euro!

Het Amsterdamse gemeentebestuur zit in zijn maag met honderden moslims die godsdienstlessen voor hun kinderen declareren bij de gemeente. Zij ontvingen in 2015 ongeveer 285 duizend euro uit een regeling voor minima.

Door: Tjerk Gualthérie Van Weezel Kaya Bouma
Wethouder Arjan Vliegenthart (Sociale Zaken, SP) bevestigt de anonieme tip die de Volkskrant daarover kreeg via klokkenluiderssite Publeaks. Hij heeft nog niet het gehele overzicht van gedeclareerde godsdienstlessen, maar voor zover bekend zijn bij de gemeente alleen bonnen voor lessen bij mosliminstellingen binnengekomen.

Scholierenvergoeding
De regeling betreft de zogeheten scholierenvergoeding. Die bestaat al jaren in Amsterdam en is bedoeld om kinderen van minima (inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau) te ondersteunen in hun schoolcarrière en te laten sporten of muziekles te laten volgen. Jaarlijks heeft de stad daar ongeveer 12 miljoen euro voor beschikbaar.

Voor een basisschoolleerling kunnen ouders jaarlijks 375 euro declareren, voor kinderen op de middelbare school ligt het bedrag op 499 euro. Ouders declareerden vorig jaar voor 1,9 miljoen euro aan fietsen, 1,6 miljoen euro aan schoolspullen en bijna 9 ton voor sport.

Ouders declareerden vorig jaar voor 1,9 miljoen euro aan fietsen, 1,6 miljoen euro aan schoolspullen en bijna 9 ton voor sport.

RP: En de Nederlandse minima kunnen nauwelijks nieuwe schoenen kopen voor hun kinderen!

Fenixx

Advertenties