Peilingen: PVV verpulvert Rutte’s VVD, en bouwt megavoorsprong van TIEN ZETELS op!

De week eindigt niet bepaald gunstig voor de VVD, die hun hoop om na in 2010 en 2012 al als grootste uit de bus te zijn gekomen ook weer in 2017 de Tweede Kamerverkiezingen te kunnen winnen.

Geert Wilders doet goede zaken in de opiniepeiling van Maurice de Hond van deze week. De PVV was daar al de grootste, maar krijgt er een zetel bij. In totaal hebben Wilders’ mannen en vrouwen nu 34 virtuele blauwe stoeltjes verzameld. Maar liefst tien meer dan Mark Rutte’s VVD, die bleeft steken op 24. Dat waren er vorige week nog 25, dus de liberalen leverden er eentje in.

peilingen-4-12-2016

Al met al levert dat dus een gigantische voorsprong voor de PVV-leider op:

Verschillende media zijn al uitgegaan van het scenario waarin de campagne voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen zal uitlopen op een nek-aan-nekrace tussen Rutte en Wilders. Zoals het er nu echter naar uitziet, kunnen die plannen de ijskast in. Weliswaar is de VVD de onbetwiste nummer twee, en 9 zetels groter dan de partij die dan weer na hen volgt (in dit geval het CDA, met 15 zetels), maar echt dicht in de buurt bij de winnaar – de PVV dus – zitten ze ook niet. Bepaald niet, zelfs.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/peilingen-pvv-verpulvert-ruttes-vvd-en-bouwt-megavoorsprong-van-tien-zetels-op/

Advertenties