5 DECEMBER: PLOFKRAKERS SLAAN HUN SLAG IN NEDERLAND!

plofkraak

Plofkrakers mishandelen winkelier en steken pand in brand

Na een plofkraak op een pinautomaat in een winkel in Kerkdriel is vannacht een grote brand uitgebroken. Enkele tientallen omwonenden moesten hun huizen verlaten en zijn opgevangen in het gemeentehuis.

Gewond
De eigenaar van The Read Shop Express kreeg ’s nachts een alarmmelding en was snel ter plaatse omdat hij ook aan het plein woont. Volgens zijn zoon trof hij vier inbrekers aan in de winkel, waarna hij met iets zwaars op zijn rug werd geslagen. De man is met een klaplong en gekneusde of gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht. Voor het pand is een snijbrander aangetroffen die vermoedelijk bij de kraak is gebruikt.

Zwarte Audi
De politie onderzoekt de zaak. Getuigen zouden een zwarte Audi weg hebben zien rijden. De politiehelikopter is ingeschakeld om de daders te zoeken, maar die zoektocht had geen resultaat. De krakers waren uit op de mobiele pinautomaat die in de winkel stond. Hoe groot de buit is, is nog niet bekend.

Het vuur is overgeslagen naar het naastgelegen pand van het Kruidvat. Ook de Hema stond vol rook en liep gevaar. Rond 08.30 uur is het sein brand meester gegeven.

De winkelpanden van The Read Shop en het Kruidvat moeten als verloren worden beschouwd. De brandweer bestrijdt de brand met twee hoogwerkers en heeft hulp ingeroepen van korpsen uit de regio. Onder meer brandweermensen uit Nederhemert, Gameren en Druten helpen mee om het vuur te bestrijden.In het pand waar The Read Shop Express gevestigd is, waren ook gasflessen aanwezig.

Vluchten
Een ouder echtpaar dat boven The ReadShop Express woont, wist in badjas aan de vlammen te ontsnappen. Een andere man die tevens boven het pand woont, is ook veilig. Een aantal panden is ontruimd. Tientallen bewoners staan op straat. Ongeveer 35 omwonenden worden opgevangen in het gemeentehuis.

http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/plofkrakers-mishandelen-winkelier-en-steken-pand-in-brand-1.6708884

Plofkrakers in Amsterdam op heterdaad betrapt!

Een politieauto op surveillance reed maandag tussen vier en vijf uur ’s ochtends toevallig langs het plein toen daar drie mannen bezig waren aan de voorbereidingen van een plofkraak.

Toen ze de wagen zagen sloeg het drietal per motorscooter op de vlucht. Het drietal wist te ontkomen, maar gooide tijdens de achtervolging ook met kraaienpoten, in een poging autobanden lek te prikken.

‘Grote schade’
Een, zo bleek later, gestolen bestelbusje bleef achter. De al aangebrachte explosieven ook. De politie heeft een explosievenverkenner rond laten rijden op de plek, waarna de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gestart is met onderzoek- en ruimingswerkzaamheden. Het explosief wordt veilig gesteld en later tot ontploffing gebracht in een buitengebied. Volgens een politiewoordvoerder had een ontploffing ter plaatse behoorlijke schade aan kunnen richten.

Het Parool

Advertenties