Noord-Afrikanen zorgen voor ‘onhoudbare situatie’ in azc’s

afrikaanse-criminelen

RP: Zoals ik al vaker heb gewaarschuwd: Wij hebben de grenzen wagenwijd geopend voor de grootste criminele primaten ter wereld!

Opeens veel meer Noord-Afrikanen
De afgelopen maanden nam het aantal Noord-Afrikaanse asielzoekers dat naar Nederland kwam, opeens hard toe. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst meldden zich in 2016 1.742 asielzoekers uit Marokko, Algerije en Tunesië. Vorig jaar waren dat er nog 206.

Het personeel in asielzoekerscentra voelt zich onveilig door crimineel gedrag van ‘kansloze’ asielzoekers, vooral afkomstig uit Noord-Afrika. In een brandbrief zeggen personeelsleden dat de situatie ‘onhoudbaar wordt’.

De ondernemingsraad van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft de brandbrief geschreven, die in handen is van het AD. Er staat beschreven dat asielzoekers uit veilige landen als Marokko en Algerije ‘asociaal en crimineel gedrag’ vertonen. De situatie zou ‘onhoudbaar’ worden en het personeel ‘kan het werk niet langer veilig uitvoeren’.

‘Onmiddellijk maatregelen nodig’
De Gelderlander sprak met een medewerker van een opvangcentrum in de regio Arnhem-Nijmegen. Volgens de werknemer zijn ‘de meeste Noord-Afrikaanse asielzoekers uit veilige landen criminelen’. Ze zouden bovendien veel drank en drugs gebruiken. ‘Sommigen proberen een status te krijgen door te trouwen met een Nederlandse vrouw. Met name vrouwelijke collega’s voelen zich onveilig.’

De OR pleit voor een aparte opvang voor deze probleemgroep, ‘met een sterk versoberd regime’. ‘Om erger te voorkomen zijn onmiddellijke maatregelen noodzakelijk’.

Elsevier