Rovende ‘asielzoekers’ mogelijk onderdeel van criminele bendes!

rovers

Meer, meer, meer?

De Noord-Afrikaanse asielzoekers die voor onrust zorgen in Groningen en Ter Apel, maken mogelijk deel uit van een grotere criminele organisatie. Ter Apel neemt extra maatregelen om de eigen bewoners te beschermen.

Het gaat om honderden mensen uit veilige landen als Marokko en Algerije die asiel hebben aangevraagd in Noord-Nederland. Ze maken geen kans op een verblijfsvergunning, maar een deel van hen begaat wel misdaden terwijl ze wachten op hun asielprocedure.

In Groningen en Delfzijl veroorzaken de migranten onrust door op grote schaal mensen te intimideren en beroven. In en rond Ter Apel, waar veel van hen in een asielzoekerscentrum verblijven, zouden ze zich ook schuldig maken aan agressief gedrag.

Inwoners Ter Apel voelen zich niet meer veilig
Burgemeester van Vlagtwedde Leontien Kompier noemt de groep ‘heel brutaal’ en kondigde dinsdag extra maatregelen aan. ‘Mensen voelen zich onveilig in hun eigen huis’, zegt Kompier, die onder meer gebiedsverboden wil opleggen aan asielzoekers die voor problemen zorgen.

Volgens Kompier is het mogelijk dat de groep asielzoekers niet op eigen houtje misdaden begaan, maar dat ze worden aangestuurd door een criminele organisatie. Kompier zegt tegen RTV Noord dat de politie onderzoek doet naar de banden van overlastplegers en benadrukt dat ‘een criminele organisatie hard dient te worden aangepakt’.

Lees hier verder: Elsevier