Meerderheid Nederlanders denkt dat Geert Wilders de Kamerverkiezingen gaat winnen!

pvv-de-grootste-27-11-2016

Wie zegeviert er straks op 15 maart 2017? Nederland denkt het antwoord alvast te weten, ook al duurt het nog ruim drieënhalve maand voordat het zover is.

Wordt Geert Wilders op de slippen van Donald Trump straks het Torentje binnengedragen? Het zou zomaar eens kunnen, getuigt in ieder geval Maurice de Honds zetelpeiling van deze week. De PVV steeg daar vandaag met drie zetels, om inmiddels een behoorlijk afgetekende voorsprong op de VVD te vertonen – het gat tussen de twee partijen is inmiddels gegroeid acht zetels.

Gaat iemand de PVV nog inhalen voor we naar de stembus mogen op 15 maart? Onwaarschijnlijk, denkt in ieder geval een meerderheid van alle Nederlanders:

Maar liefst 56% ziet het namelijk wel gebeuren, waaronder een meerderheid van PVV-, VVD- en 50PLUS-kiezers. Ook CDA’ers en SP’ers neigen sterk naar dat antwoord. De oorzaken dat de PVV de grootste partij kan worden zijn er velen: de vluchtelingencrisis, de voortkruipende machtsgreep van Brussel, politieke correctheid en botsende culturen.

Maar wat uit de peiling blijkt is dat de oorzaak van eeventuele PVV-overwinning óók gezocht moet worden in de gebrekkige kwaliteit van de andere partijen in de Tweede Kamer. 73% van de Nederlandse kiezers is het namelijk eens met de stelling dat de onverstandige wijze waarop partijen van VVD tot PvdA, tot CDA, tot D66 en tot en met GroenLinks omgaan met het fenomeen-Wilders.

Bij die partijen zal toch echt een knop om moeten als nog kans willen maken deze verkiezingen te winnen. En anders riskeren ze een zelfde scenario als bij de Amerikaanse verkiezingen van afgelopen maand; de Democraten hadden Trump ernstig onderschat en dachten zelfs met de gemankeerde kandidaat Hillary Clinton nog wel te kunnen winnen. Hun eigen laatdunkendheid over Trump werd vervolgens hun ondergang.

Dat staat nu ook in Nederland te gebeuren. Mits de overige partijen niet stoppen met het geringschatten van Geert Wilders, de PVV, en het politieke platform dat door deze politicus en deze partij vertegenwoordigd wordt.

Trotse Geert Wilders viert feest: “Nederland zal weer sterk worden!”
Geert gaat voor goud. Als je de grootste bent in de peilingen heb je er natuurlijk recht op om even op te scheppen; zeker als je dat in…

Jean Wanningen pakt Sylvana Simons aan: ‘Racisme? Pleur op!’
Gisteravond zag ik mejuffrouw Sylvana Simons bij Pauw. Geschminkt als een diva hing zij daar de vermoorde onschuld uit. Deze dame vindt dat…

AD-columniste verbaasd: Nederlanders hebben niets met de Publieke Omroep!
Dat is ongetwijfeld even schrikken ja, als je normaal gesproken alleen maar met mensen in de grachtengordel praat. Gisteren schreef…

Zeer opmerkelijk! DENK-Kamerlid Öztürk heeft liever PVV’er Martin Bosma als Kamervoorzitter
Ik geloof niet dat ik deze onwaarschijnlijke politieke liefdesaffaire heb zien aankomen…

DDS