Trump: de huidige migratiecrisis kan leiden tot het instorten van Europa!

trump-eu

In zijn eerste interview met Europese media geeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zijn visie over de toekomst van Europa. Trump is weinig optimistisch.

Vooral de huidige migratiecrisis ‘kan leiden tot het instorten van Europa’, waarschuwt Trump in het Franse conservatieve tijdschrijft Valeurs Actuelles, dat donderdag uitkomt. Tot dusver had de Republikeinse koploper zich alleen spaarzaam uitgelaten over Europa.

Merkel
Trump wijst de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan als een van de hoofdverantwoordelijken voor de problemen met asielzoekers. ‘Ik denk dat Merkel een tragische vergissing met migranten heeft gemaakt. Het creëerde een ware golf, waarvan de gevolgen rond het hele continent voelbaar zijn.’

Het afgelopen jaar kwamen alleen naar Duitsland al meer dan een miljoen migranten. Volgens Trump herkennen Duitsers hun eigen land niet meer. Als de migratiestroom niet wordt ingedamd op een ‘intelligente, snelle en energieke manier’, dan is Europa op weg naar ‘serieuze revoluties’.

Ook brengt de asielstroom volgens Trump het gevaar van nieuwe terroristische aanvallen – hij maakt de vergelijking met 9/11 – met zich mee. Mocht zoiets plaatshebben, dan is ‘het einde van Europa’ nabij, aldus de vastgoedmagnaat.

Elsevier.

Advertenties