Trump en populisme, nationalisme, isolationisme

          De verkiezing van Trump moet een waarschuwing zijn voor de zittende Europese politieke elite die er de hand niet voor omdraait uitslagen van bijvoorbeeld een referendum te schofferen. De trend wereldwijd is dat het electoraat de politieke elite spuugzat is en dat is goed voor het democratische proces. Nieuwe bezems, frisse bries enzovoorts.

OpinieZ

Amerika heeft gekozen en Amerika heeft verstandig gekozen. Tegen het establishment en voor het eigen volk. Deze keuze maakt dat hysterisch links nu volledig losgaat met vergelijkingen tussen Trump en Hitler of tussen fascisme en Trump.

Dat is redelijk lachwekkend, omdat met Hillary in het Witte Huis de kans op oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten van Amerika groter zou zijn geweest dan met Trump. Maar breng linksen niet in verwarring met allerlei feitelijkheden. Daar kunnen ze slecht tegen en moet er weer ergens een safe space worden gebouwd.

Portemonnee
God’s own country zal door de Amerikaanse seculiere versies van de SGP weer gekoesterd worden. Ik verwacht dat onder Trump Amerika inderdaad weer groot zal worden en wel ten koste van bijvoorbeeld China, maar ook van de Europese Unie. Terecht dat Trump kiest voor Amerikaanse banen en niet voor nog verdere afbraak van de Amerikaanse industrie. De Trump-kiezers zullen…

View original post 418 woorden meer

Advertenties