Het cultuurrelativisme van de kosmopolitische elite

          Voormalige politieke tegenstanders hebben elkaar gevonden in één gemeenschappelijk kosmopolitisch doel: open grenzen, internationaal recht en economische eenwording!
Moraalridders die niet alleen taalgebruik en gedachtengang mennen, maar zelfs de inhoud van uw ijskast.

OpinieZ

Cultuurrelativisten zijn dol op tradities. Zolang het andere culturen betreft. Reislustige relativisten raken snel in extase door rituelen van Afrikaanse nobele wilden, Amerikaanse indianen of Aziatische asceten. Schaamlippen oprekken in Oeganda of heerlijk huilen in een zweethut getuigt van verfijnd wereldburgerschap. Zelfs wanneer men bedrogen wordt. Want eigen tradities eren is kleinburgerlijk wegkruipen achter oer-Hollandse dijken.

Gezellig
Dat Halbe Zijlstra het Zwarte Pieten debat aan Pauw’s deugtafel zou verliezen was direct duidelijk. Zijn inzet was niet het behoud van onze zwarte wintervriend, maar de snelheid waarmee zijn traditionele uiterlijk wordt schoongewassen: onmiddellijk of geleidelijk. Pauw en zijn tafelgasten lieten in woord en gebaar blijken Halbe als een-van-hen te beschouwen. Na een plagerige uitwisseling van wat non-argumenten en kom-op-joh’s werd het na de uitzending toch nog reuze gezellig in Pauw’s nazit-bar. Iedereen is namelijk lid van dezelfde partij.

Elite
Politiek Links, Midden en Rechts lijken sinds de implosie van het Sovjet-imperium vrijwel verdwenen. Voormalige politieke tegenstanders hebben elkaar…

View original post 405 woorden meer