Deze Volksoplichting moet iedereen lezen!

roverheid

OVERHEID OF CRIMINELE ORGANISATIE?

Normaal gesproken zou je bij een democratie kunnen denken dat de overheid van ons en voor ons in het leven is geroepen, kiezers kiezen uit hun midden mensen die voor hun onze samenleving op poten moeten zetten en houden.

Tenminste dat zou je denken.

De praktijk is anders. Steeds vaker krijg ik het idee dat misdaadorganisaties zoals bijvoorbeeld de maffia de overheid als voorbeeld nemen en is het steeds meer de vraag welke van de twee de samenleving meer schade toebrengt. Vorige week stond daar een mooi voorbeeld van in Elsevier, een voorbeeld dat helaas weinigen van ons zal overkomen. Een moeder vroeg zich af hoe het mogelijk was dat haar dochter die een erfenis van een overleden peettante uit België kreeg van maar liefst drie miljoen euro daar in Nederland 60% belasting over moest betalen (dat wil dus zeggen dat ze 1,8 miljoen af moet dragen en derhalve slechts 1,2 miljoen overhoudt). De peettante heeft dus altijd belasting betaald maar over het door haar opgebouwde vermogen wordt zomaar ineens 60% belasting geheven! In mijn woordenboek heet zoiets gewoon diefstal!

Nou is dat natuurlijk in dit geval een luxeprobleem dat u en mij helaas niet snel zal overkomen maar dat verandert niets aan het wangedrag van de overheid. Bij minder hoge bedragen gebeurt natuurlijk precies hetzelfde. En er zijn meer voorbeelden van diefstal door de overheid, wat bijvoorbeeld te denken van het heffen van belasting over….belasting? Klinkt gek maar het gebeurt wel, als u morgen besluit een nieuwe auto te kopen dan zit in uw aanschafprijs de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorvoertuigen) en over het totaalbedrag (prijs auto plus BPM) wordt vervolgens BTW geheven. U betaalt dus zeg maar € 20.000 voor een auto die maar € 10.000 kost! Vervolgens moet u brandstof in die auto doen en dat blijkt ook voor 62% uit belasting te bestaan (17% BTW en 48% accijns!) En dan bent u er nog niet want u moet ook nog wegenbelasting afdragen.

Kan het nog gekker? Ja het kan nog gekker, stel u koopt morgen een pakje sigaretten van € 6,00 dan is € 3,45 daarvan accijns en € 1,04 BTW met andere woorden er zit 75% belasting verrekend in die € 6,00. Dat pakje kost eigenlijk aan productie, distributie, winstmarge fabrikant en winstmarge winkelier maar € 1,51 !

Stel dat u nu denkt na het betalen van zoveel schofterige belasting laat ik er maar een borrel op nemen dan komt u ook bedrogen uit. Stel u koopt een fles jenever van € 12,00 dan is dat voor € 5,58 accijns en voor € 2,27 BTW. U betaalt dus € 7,85 belasting terwijl die fles aan productie, distributie winstmarge fabrikant en idem winkelier slechts € 4,15 kost. Zelfs een drugsdealer likt zijn vingers af bij zo’n winstpercentage!

Nou zijn we tijdens de crisisjaren natuurlijk links en rechts om de oren geslagen met zogenaamde bezuinigingen maar tegelijkertijd blijkt dat de overheid tijdens de regering Rutte significant (heerlijk woord is dat) meer heeft uitgegeven! De vraag is dus steeds meer is de overheid voor ons of tegen ons in het leven geroepen, u mag het zeggen maar in mijn boekje zijn ze crimineler dan welk misdaadsyndicaat dan ook.

Weet u het doet mij een beetje denken aan die kikker, als je die in een pan heet water gooit springt hij er met dezelfde rotgang uit, zet je hem in een pannetje koud water en je zet hem op het gas dan blijft hij lekker zitten, nou ja tot hij dood is dan. En dat is bij ons ook gebeurd, als de roverheid de prijs van een liter jenever of een pakje sigaretten van de ene op de andere dag verdrievoudigd had dan was het land te klein geweest maar door steeds maar weer iets te verhogen heeft niemand wat in de gaten.

Het mag natuurlijk ook geen wonder heten dat de overheid steeds meer uitgeeft, een mooi voorbeeld daarvan is de AOW, die wordt uitgekeerd aan de hand van het aantal jaren dat u tijdens uw werkzame leven premie heeft afgedragen. Nou is een stevig aantal allochtonen (ja sorry, ik weet dat je dat niet mag zeggen maar ik weet even niet hoe je die groep anders zou moeten noemen) pas op latere leeftijd naar Nederland gekomen en zouden dus volgens de letter van de wet gekort moeten worden. Maar omdat ze niet of weinig hebben betaald aan een oudedagsvoorziening in de vorm van pensioen komen ze dan onder het bestaansminimum uit en dus worden ze aangevuld tot bijstandsniveau. Kniesoor die erop let dat AOW en bijstand elkaar nauwelijks ontlopen. En dat terwijl het een prachtig instrument zou kunnen zijn voor remigratie! Want hier kun je van pak hem beet € 800,00 per maand natuurlijk niet rondkomen maar in Marokko ben je met hetzelfde bedrag in een klap bovenmodaal! Wat ze tegenwoordig een win-win situatie noemen, zij blij dat ze in Marokko het Zwitserlevengevoel krijgen en wij blij dat ze opgesodemieterd zijn! Overheid of criminele organisatie?

 Fenixx