PvdA-plan: Zwanenzang van de partij-elite

         Tja, als Partij van de Allochtonen, kun je nu eenmaal niet rekenen op rationeel denkende kiezers!

OpinieZ

Gisteren kwam het concept verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid uit. Het plan werd gepresenteerd in Rotterdam, in theater Walhalla. Deze veelzeggende locatie is waarschijnlijk door de PvdA-bewindslieden gekozen. Zij bevinden zich immers al jaren in het centrum van de regeringsmacht.

Maar de recente peilingen laten een desastreus beeld zien. Er heeft een ontkoppeling plaatsgevonden tussen de partij-elite en de traditionele PvdA-kiezer. Een pseudo-spannende lijsstrekkersverkiezing en het voorliggende plan moeten daarin verandering brengen. En een gelikt PR-filmpje.

Opbouw
Het concept verkiezingsprogramma van de PvdA heeft een verwarrende titel meegekregen: Een verbonden samenleving. Verbonden klinkt in het verleden, terwijl het een plan voor de toekomst is. Een verbindende samenleving was veel beter geweest. Daarnaast heeft “verbonden” een negatief connotatie als je het leest in medische zin: we hebben het bloedende been van de patient goed verbonden. De samenleving staat onder druk, dus even was ik in de veronderstelling dat het plan een drukverband was op de…

View original post 1.510 woorden meer

Advertenties