PROCES WILDERS WORDT WEER EEN BENDE!

SCHIPHOL - De rechters Elianne van Rens, Hendrik Steenhuis en Sijbrand Krans in het Justitieel Complex Schiphol voor het vervolg van de strafzaak tegen Geert Wilders. De PVV-voorman wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat, discriminatie, belediging en uitlokking vanwege de minder minder-uitspraak die hij deed over Marokkanen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. ANP REMKO DE WAAL

Geplaatst op 21 oktober, 2016 door Syp Wynia

• ‘Rechters leunen op hun onderbuik’
Vijf jaar geleden werd Geert Wilders vrijgesproken van een reeks van beschuldigingen. Deze keer staat hij voor slechts één kwestie voor de rechter: de ‘Minder Marokkanen’-uitlatingen van maart 2014. Volgens de Haagse rechtbank moet dit proces doorgaan, onder meer omdat de rechter een oordeel dient te vellen over een splijtend dilemma dat Europese rechters hebben opgeworpen.
Europese rechters zeggen namelijk de ene keer dat politici meer uitingsvrijheid hebben dan andere burgers en de andere keer dat ze zich vanwege hun positie verantwoordelijker moeten gedragen dan anderen. In dat laatste geval dienen politici uitlatingen te mijden als die ‘intolerantie voeden’. Dat is nogal wat: volgens deze redenering wordt de vrijheid van meningsuiting van politici dus ingeperkt als die tot intolerantie kan leiden.

Maar wat is ‘intolerantie’ eigenlijk? Niemand die het weet. Op welke grond moeten rechters dan Wilders veroordelen (of vrijspreken)? Het is, zoals een door mij geraadpleegde jurist zei: ‘De rechters in het proces-Wilders zullen op hun onderbuikgevoel moeten afgaan’.
Dat is een hele mooie. Want was al die wetgeving tegen racisme en discriminatie niet nou juist bedoeld om onderbuikgevoelens te beteugelen?
Lees hier mijn stuk over het tweede proces-Wilders:

‘Minder Marokkanen’? Eerder smakeloos dan strafbaar
Twee jaar geleden schreef ik overigens al dat het Openbaar Ministerie zich niet zo moest laten ophitsen door opgewonden politici en moskeegangers die nauwelijks wisten waar het om ging. Dat gedoe met Wilders die zijn aanhangers uitlokte ‘Minder, minder, minder’ te roepen noemde ik ‘eerder smakeloos dan strafbaar’. Zo denk ik er nog over.
Lees hier

Het feministische medicijn tegen overbevolking & oorlog
Tientallen jaren waren links en rechts in de politiek het er over eens dat de overbevolking in de Derde Wereld dé oorzaak van oorlog, honger en andere ellende was. Er zijn er niet veel die het daar nog over hebben. Terwijl het aantoonbaar is dat de overbevolking in delen van Afrika en de islamitische wereld direct verband houdt met oorlog, armoe en ellende en de uittocht naar Europa.

Het hele artikel:

http://www.sypwynia.nl/proces-wilders-wordt-weer-een-bende/

Advertenties